2011
DOI: 10.26634/jet.8.2.1630
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Role of Educational Games Improves Meaningful Learning

Abstract: A game is a set of activities involving one or more players. It has goals, constraints, payoffs, and consequences. A game is rule-guided and artificial in some respects. (Wilson, R, 2010). According to Garris,R & Robert Ahlers (2002), define educational game play as " voluntar y, nonproductive, and separate from the real world"; and they found that the fantasy, goals, sensory stimuli, G.VIJAYAKUMARI ** By challenge, mystery, and control are the six features that characterize games. Generally, a game an activit… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
4
1

Citation Types

0
3
0
2

Year Published

2020
2020
2024
2024

Publication Types

Select...
4
1

Relationship

0
5

Authors

Journals

citations
Cited by 5 publications
(5 citation statements)
references
References 6 publications
0
3
0
2
Order By: Relevance
“…Çalışma kapsamında ortaya çıkan oyun temeli etkinliklerin öğrenciler ve öğretim süreci üzerine olan olumlu etkilerine yönelik öğretmen görüşlerinin alayazındaki bulgularla eşleştiği görülmektedir. Çalışmaya katılan sınıf öğretmemeleri oyun temelli etkinliklerin eğitim süreci içeresinde aktif katlımı, motivasyonu ve matematiksel bilginin akılda kalıcılığını artırdığını (Hazar ve Altun 2018;Nachimuthu ve Vijayakumari, 2011;Rosas ve diğer., 2003), bilginin farklı duyu organlarına hitap edecek şekilde sunularak somutlaştırılmasında ve daha anlamlı hale gelmesinde yardımcı olduğunu (Sykes ve Reinhardt, 2012) ve öğrenciler arasındaki işbirliğini ve akran iletişimini destekleyerek öğrenciler arasındaki sosyal uyumu pekiştirildiğini (Yıldız, Şimşek ve Araz, 2016) belirtmişlerdir. Çalışmaya katılan öğretmenlerin görüşleri incelendiğinde oyun temelli matematik etkinliklerinin öğrenciye ve öğretim sürecine olan olumlu etkilerine yönelik güçlü inançlarını olduğu ve bu etkinlikleri matematik dersi içerisinde aktif olarak uygulamaya çalıştıkları anlaşılmaktadır.…”
Section: Tartişma Sonuç Ve öNeri̇lerunclassified
See 1 more Smart Citation
“…Çalışma kapsamında ortaya çıkan oyun temeli etkinliklerin öğrenciler ve öğretim süreci üzerine olan olumlu etkilerine yönelik öğretmen görüşlerinin alayazındaki bulgularla eşleştiği görülmektedir. Çalışmaya katılan sınıf öğretmemeleri oyun temelli etkinliklerin eğitim süreci içeresinde aktif katlımı, motivasyonu ve matematiksel bilginin akılda kalıcılığını artırdığını (Hazar ve Altun 2018;Nachimuthu ve Vijayakumari, 2011;Rosas ve diğer., 2003), bilginin farklı duyu organlarına hitap edecek şekilde sunularak somutlaştırılmasında ve daha anlamlı hale gelmesinde yardımcı olduğunu (Sykes ve Reinhardt, 2012) ve öğrenciler arasındaki işbirliğini ve akran iletişimini destekleyerek öğrenciler arasındaki sosyal uyumu pekiştirildiğini (Yıldız, Şimşek ve Araz, 2016) belirtmişlerdir. Çalışmaya katılan öğretmenlerin görüşleri incelendiğinde oyun temelli matematik etkinliklerinin öğrenciye ve öğretim sürecine olan olumlu etkilerine yönelik güçlü inançlarını olduğu ve bu etkinlikleri matematik dersi içerisinde aktif olarak uygulamaya çalıştıkları anlaşılmaktadır.…”
Section: Tartişma Sonuç Ve öNeri̇lerunclassified
“…Söz konusu amaçlara ulaşmak için kullanılabilecek öğrenci merkezli öğretim yaklaşımlarından biri ise oyun temelli eğitsel aktivitelerdir. Alanyazın incelendiğinde oyunların eğitim sürecinde kullanılmasının öğrenci motivasyonunu (Rosas ve diğer., 2003) ve eğitimde kalıcılığı (Hazar ve Altun 2018) arttırdığı, bilginin daha anlamlı hale gelmesinde (Sykes ve Reinhardt, 2012), ve öğrencilerin derse karşı olumlu tutum geliştirmesinde (Nachimuthu ve Vijayakumari, 2011) yardımcı olduğu vurgulanmıştır. Benzer şekilde oyun temelli eğitsel uygulamaların öğrencilerin akıl yürütme, problem çözme gibi bilişsel becerilerinin veya iş birliği ve sosyalleşme gibi duyuşsal özelliklerinin geliştirilmesinde bir araç olarak kullanılabileceğine değinilmiştir (Yıldız, Şimşek ve Araz, 2016).…”
Section: Introductionunclassified
“…Previous research has consistently shown that the use of games in learning environments substantially enhances the achievement of learning objectives, with studies across various fields highlighting its effectiveness (Glover, 2013;Jääskä et al, 2022;Lin, 2022;Yang & Chen, 2021). This body of work suggests that the implementation of games in educational settings should not merely be for entertainment but must constitute a sequence of meaningful activities that support educational objectives (Nachimuthu & Vijayakumari, 2011). Building on these insights and the foundational work of prominent researchers such as Ortega et al (2022) in history education, Moon & Ke (2019) in the domain of mathematics, Basuki and Hidayati (2019) in English language learning, Candel et.al.…”
Section: Introductionmentioning
confidence: 99%
“…The games intended to encourage learning in students should include focused activities, reward mechanisms, and progress tracking of the learning process (Glover, 2013). According to Nachimuthu and Vijayakumari (2011), to truly be effective, learning games must also incorporate elements that are enjoyable and intrinsically motivating for students. This approach is underpinned by the crucial role of engagement in the educational process.…”
Section: Introductionmentioning
confidence: 99%
“…Using new learning education models for meaningful activities in the virtual world, for a more meaningful activity in a technology-rich world which allows educational games to promote meaningful learning [15]. Related research pointed out that in the multimedia learning process, it can be regarded as the process of individuals acquiring knowledge from information, and also for the learners to actively acquire meaning and process information [16].…”
Section: Introductionmentioning
confidence: 99%