2021
DOI: 10.35354/tbed.951070
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Soğutma Sisteminde R404A Yerine R454C Soğutucu Akışkanın Kullanılmasının İncelenmesi: Enerji ve Çevresel Analizi

Abstract: Özet: GWP oranı düşük soğutucu akışkanlar soğutma sistemlerinin karbon ayak izinin azaltılması için önemlidir. Bu çalışmada bir soğutma sisteminde R404A ve alternatifi olan R454C soğutucu akışkanlarının enerji ve çevresel analizi yapılmıştır. Analizler 5 farklı evaporatör sıcaklığı (-15 o C ile +5 o C) ve bir kondenser sıcaklığı (35 o C) için yapılmıştır. R454C'nin COP değeri R404A'dan yaklaşık olarak %4.0 oranında daha yüksektir. R454C'nin LCCP değeri R404A'dan biraz düşüktür (yaklaşık %3.5). Soğutma sistemle… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1

Citation Types

0
1
0
1

Year Published

2023
2023
2024
2024

Publication Types

Select...
4

Relationship

0
4

Authors

Journals

citations
Cited by 4 publications
(2 citation statements)
references
References 10 publications
0
1
0
1
Order By: Relevance
“…The analyses were performed for five different evaporator and condenser temperatures. As a result of the study, it was found that the COP value of R454 is about 4% higher than R404A [12].…”
Section: Introductionmentioning
confidence: 82%
“…The analyses were performed for five different evaporator and condenser temperatures. As a result of the study, it was found that the COP value of R454 is about 4% higher than R404A [12].…”
Section: Introductionmentioning
confidence: 82%
“…Çevre ekonomik analizi(𝐶 𝐶𝑂 2 ), çevre analizi(𝑋 𝐶𝑂 2 )ve sera gazı emisyon fiyatlarına(𝐶 𝐶𝑂 2 )bağlıdır. Çevre ekonomik analizde kullanılan denklemler Tablo 7 de verilmiştir[28,29].…”
unclassified