2015
DOI: 10.1089/thy.2015.0104
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Survival from Differentiated Thyroid Cancer: What Has Age Got to Do with It?

Abstract: Background: In most staging systems, 45 years of age is used to differentiate low risk thyroid cancer from high risk thyroid cancer. However, recent studies have questioned both the precise 45 year age point and the concept of using a binary cut off as accurate predictors of disease specific mortality. Methods: A cohort of 3664 thyroid cancer patients that received surgery and adjuvant treatment at Memorial Sloan Kettering Cancer Center (MSKCC) from the years 1985 to 2010 were analyzed to determine the signifi… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
4
1

Citation Types

7
110
2
7

Year Published

2017
2017
2024
2024

Publication Types

Select...
8

Relationship

0
8

Authors

Journals

citations
Cited by 148 publications
(134 citation statements)
references
References 23 publications
7
110
2
7
Order By: Relevance
“…Sekizinci sürümde dikkat çeken en büyük değişikliklerden birisi evrelemede 45 olan yaş sınırı-nın 55 olmasıdır (19). Bugüne kadar neden prognostik eşik değer olarak 45 yaşın seçildiği net değildir (26). Son zamanlarda yapılan çalışmalarda 45 yaşın eşik değer olarak alınması sorgulanmaktaydı (25).…”
Section: Discussionunclassified
See 1 more Smart Citation
“…Sekizinci sürümde dikkat çeken en büyük değişikliklerden birisi evrelemede 45 olan yaş sınırı-nın 55 olmasıdır (19). Bugüne kadar neden prognostik eşik değer olarak 45 yaşın seçildiği net değildir (26). Son zamanlarda yapılan çalışmalarda 45 yaşın eşik değer olarak alınması sorgulanmaktaydı (25).…”
Section: Discussionunclassified
“…Çalışmacılar bu verilerin, yaş eşik değerinin daha üste çekilmesi ile mevcut evreme sisteminin geliştirip geliştiremeyeceği sorusunu gündeme getirdiğini belirtmişlerdir (27). Mortalitenin yaş arttıkça doğrusal olarak arttığını, 40 yaşdan küçük gruptan 70 yaşından büyük gruba doğ-ru gidildikçe mortalitenin 37 kata kadar arttığını saptamışlar, ancak risk belirlemede belirli bir eşik değer belirleyememişlerdir (26). Aynı merkezden yapılan diğer çalışmada; DSS için eşik değer olarak 45 yaş yerine 55 yaşın seçilmesinin TNM sisteminin uygunluğu açısından daha güçlü bir eşik değer olduğunu belirtmişlerdir (28).…”
Section: Discussionunclassified
“…Sekizinci sürümde dikkat çeken en büyük değişikliklerden birisi evrelemede 45 olan yaş sınırı-nın 55 olmasıdır (19). Bugüne kadar neden prognostik eşik değer olarak 45 yaşın seçildiği net değildir (26). Son zamanlarda yapılan çalışmalarda 45 yaşın eşik değer olarak alınması sorgulanmaktaydı (25).…”
Section: Discussionunclassified
“…Çalışmacılar bu verilerin, yaş eşik değerinin daha üste çekilmesi ile mevcut evreme sisteminin geliştirip geliştiremeyeceği sorusunu gündeme getirdiğini belirtmişlerdir (27). Mortalitenin yaş arttıkça doğrusal olarak arttığını, 40 yaşdan küçük gruptan 70 yaşından büyük gruba doğ-ru gidildikçe mortalitenin 37 kata kadar arttığını saptamışlar, ancak risk belirlemede belirli bir eşik değer belirleyememişlerdir (26). Aynı merkezden yapılan diğer çalışmada; DSS için eşik değer olarak 45 yaş yerine 55 yaşın seçilmesinin TNM sisteminin uygunluğu açısından daha güçlü bir eşik değer olduğunu belirtmişlerdir (28).…”
Section: Discussionunclassified
“…It was also reported that incidence of TC and mortality from this disease increases progressively with advancing age {18,19]. For example, a 37-fold increase in hazard ratio from age <40 years to age >70 years was showed in the study of 3664 TC patients that received surgery and adjuvant treatment at Memorial Sloan Kettering Cancer Center from the years 1985 to 2010 [19].…”
Section: Introductionmentioning
confidence: 96%