2018
DOI: 10.2478/frp-2018-0028
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

The aspects of reproduction of Clathrus archeri (Berk.) Dring by re-situ method in the National Nature Park Hutsulshchyna

Abstract: The biodiversity preservation is one of the main missions on present days. Two main trends of biodiversity conservation in-situ and ex-situ are known today. However, use of both these methods is not enough for the protection of rare species of macromycetes. Therefore, we need a new method for protecting the rare species of fungi, which support their vital process in not only the laboratory but also reproducing it in nature. In this article, we propose the use of a new method of preserving the rare species of f… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1
1
1

Citation Types

0
1
0
4

Year Published

2019
2019
2021
2021

Publication Types

Select...
3
1

Relationship

0
4

Authors

Journals

citations
Cited by 4 publications
(5 citation statements)
references
References 5 publications
0
1
0
4
Order By: Relevance
“…It is probably the result of the accumulation of large amounts of decomposed wood in the place of occurrence of basidiomata. Pasaylyuk et al (2018) reported that beech sawdust proved to be suitable for mycelium growth of C. archeri in laboratory conditions. Additionally, Pegler et al (1995) reported on occurrence of C. archeri on forest chips.…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 99%
“…It is probably the result of the accumulation of large amounts of decomposed wood in the place of occurrence of basidiomata. Pasaylyuk et al (2018) reported that beech sawdust proved to be suitable for mycelium growth of C. archeri in laboratory conditions. Additionally, Pegler et al (1995) reported on occurrence of C. archeri on forest chips.…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 99%
“…Враховуючи той факт, що в деяких випадках ріст міцелію відбувався по всьому субстрату, а гіфи інколи не були добре помітні, ми ввели поняття коефіцієнту повноти обростання субстрату. Його встановлювали, визначаючи видимі площі, повністю заповнені міцелієм (без можливості ідентифікації природи субстрату), та площі, де компоненти субстрату добре проглядалися, і ознак їхнього обростання міцелієм не було (Pasailiuk et al, 2018). Площу вимірювали, керуючись загальноприйнятими математичними методами.…”
Section: матеріали та методиunclassified
“…З цим фактом ми вже стикалися при культивуванні Anthurus archeri (Berk.) E.Fisch., коли було показано, що механічні якості субстрату важливі для його обростання міцелієм гриба (Pasailiuk et al, 2018). У випадку із S. nemecii міцелій краще росте на субстраті, компоненти якого розташовуються щільно.…”
Section: результати та обговоренняunclassified
“…Шевченка. Методика передбачає відтворення (аж до плодоношення) у природних умовах аборигенних штамів рідкісних видів грибів (Петричук, Сухомлин, Пасайлюк, 2014б;Pasailiuk et al, 2018). Реалізація методики проводиться у декілька етапів, які включають: отримання дозволу від Мінприроди для забору в наукових цілях плодових тіл/фрагментів плодових грибів, включених до Червоної книги; отримання чистої культури саме аборигенного штаму гриба і дослідження особливостей його росту; нарощування посівного інокуляту рідкісних видів грибів у кількостях, достатніх для винесення у природу і на прийнятних з цією метою субстратах; визначення природних локацій для апробації методики re-situ (ділянки із відповідними відносно відтворюваного виду геоботанічними умовами та/або ті, де вид раніше зустрічався, але в силу різних причин не трапляється декілька років поспіль); внесення у природні локації міцелію гриба; систематичний моніторинг закладених мікологічних відтворювальних ділянок; оцінка результатів усунення загрози знищення виду аж до виключення його із переліку видів Червоної книги України.…”
unclassified
“…Станом на сьогодні найбільшого прогресу, застосовуючи методику re-situ, вдалося досягнути в плані охорони та відтворення Anthurus archeri (Pasailiuk et al, 2018) -гриб включений до переліку видів, що підлягають охороні (Червона книга ..., 2009), є рідкісним у Румунії, Данії і Болгарії. В процесі ренатуралізаційних дій ми спостерігали практично щорічне (починаючи з 2014 р.)…”
unclassified