2021
DOI: 10.19171/uefad.873423
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

The Effect of Authentic Task-Oriented Practices on Problem Solving Skills on Robotic Programming in Groups

Abstract: Bu araştırmanın amacı, grupla programlama öğretiminde otantik görev odaklı uygulamaların ortaokul 5. sınıf öğrencilerinin problem çözme becerileri üzerindeki etkisini incelemektedir. Çalışmada nicel ve nitel araştırma yöntemlerinin birlikte yer aldığı çoklu metot kullanılmıştır. Araştırmanın nicel boyutunda zayıf deneysel tek grup ön testson test modeli, nitel boyutunda ise durum çalışması kullanılmıştır. Nitel verileri toplamak amacıyla, öğrencilerin yapılandırılmamış problemleri çözerken uyguladıkları işlem … Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
2
1

Citation Types

0
1
0
2

Year Published

2022
2022
2023
2023

Publication Types

Select...
4

Relationship

0
4

Authors

Journals

citations
Cited by 4 publications
(3 citation statements)
references
References 30 publications
0
1
0
2
Order By: Relevance
“…It is concluded that Arduino activities for PBL in programming education positively affect students' attitudes towards programming. Similarly, the relevant literature shows that robotic kits have positive effects on both learning and motivation (Fagin & Merkle, 2003;Kim et al, 2015;Özenoğlu, 2020;Talan, 2020). Student behaviors were observed in the activities and positive changes were recorded in students' attitudes towards programming.…”
Section: öZmentioning
confidence: 82%
See 2 more Smart Citations
“…It is concluded that Arduino activities for PBL in programming education positively affect students' attitudes towards programming. Similarly, the relevant literature shows that robotic kits have positive effects on both learning and motivation (Fagin & Merkle, 2003;Kim et al, 2015;Özenoğlu, 2020;Talan, 2020). Student behaviors were observed in the activities and positive changes were recorded in students' attitudes towards programming.…”
Section: öZmentioning
confidence: 82%
“…Programlama eğitiminde PDÖ'ye yönelik Arduino etkinliklerinin öğrencilerinin programlamaya yönelik tutumlarını artırdığı sonucuna ulaşılmıştır. Benzer şekilde ilgili alanyazın robotik kitlerin hem öğrenmeye hem de motivasyona pozitif yönde etkilerinin olduğunu göstermektedir (Fagin ve Merkle, 2003;Kim vd., 2015;Özenoğlu, 2020;Talan, 2020). Robotik kitler öğrencilerin matematik, fen ve programlama konularına ilgilerini arttırmakta (Çınar, 2020;Eroğlu ve Hamzaoğlu, 2021) ve bu alanda kariyer yapma isteklerini en üst seviyeye çıkarmaktadır (Barnes, 2002;Zainal vd., 2018).…”
Section: Sonuçlar Programlamaya Yönelik Tutuma İlişkin Sonuç Ve Tart...unclassified
See 1 more Smart Citation