1990
DOI: 10.1111/ijlh.1990.12.2.137
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Thrombocytosis in Henoch-Schonlein syndrome

Abstract: To ascertain the frequency of thrombocytosis in Henoch-Schonlein syndrome (HSS) a small retrospective survey was undertaken. Sixty-five per cent of the cases of HSS showed thrombocytosis, which might be related to the severity of the illness.

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1
1
1

Citation Types

0
1
0
2

Year Published

2004
2004
2020
2020

Publication Types

Select...
5
1

Relationship

0
6

Authors

Journals

citations
Cited by 7 publications
(3 citation statements)
references
References 3 publications
0
1
0
2
Order By: Relevance
“…[9] IgAV'de trombositozun ciddi hastalık ile ilişkili olduğunu gösteren çalışmalar olmakla birlikte bu konu halen tartışmalıdır. [10] Trombositler, aktif hale geldiklerinde, kemokinler, sitokinler ve pıhtılaşma faktörleri gibi çok sayıda enflamatuvar faktörü salgılayan inflamatuvar yanıtın önemli bileşenleridir. [11] Trombosit dağılım genişliği (PDW) trombositlerin büyüklüklerinin dağılım aralığını, ortalama trombosit hacmi (MPV) ise trombosit boyutunu yansıtır.…”
Section: öZet Abstractunclassified
See 1 more Smart Citation
“…[9] IgAV'de trombositozun ciddi hastalık ile ilişkili olduğunu gösteren çalışmalar olmakla birlikte bu konu halen tartışmalıdır. [10] Trombositler, aktif hale geldiklerinde, kemokinler, sitokinler ve pıhtılaşma faktörleri gibi çok sayıda enflamatuvar faktörü salgılayan inflamatuvar yanıtın önemli bileşenleridir. [11] Trombosit dağılım genişliği (PDW) trombositlerin büyüklüklerinin dağılım aralığını, ortalama trombosit hacmi (MPV) ise trombosit boyutunu yansıtır.…”
Section: öZet Abstractunclassified
“…IgAV'de trombositozun ciddi hastalık ile ilişkili olduğunu gösteren çalışmalar olmakla birlikte bu konu halen tartışmalıdır. [10] Bizim çalışmamızda da PLT ortalamasının IgAV'lilerde kontrol grubuna göre istatistiksel anlamlı olarak (p=0.001) yüksek olduğu tespit edildi, ancak tutulum bölgeleri arasında istatistiksel anlamlı farklılık tespit edilmedi. MPV, sistemik inflamasyonun ciddiyetine bağlı olarak farklı enflamatuvar koşullarda negatif veya pozitif bir akut faz reaktan gibi davranabilir.…”
Section: Gereç Ve Yöntemunclassified
“…Furthermore, there is no laboratory finding in predicting severe multisystemic involvement in HSP. Some recent studies reported that thrombocytosis is associated with severe disease in HSP [5,6], but this issue is still controversial.…”
Section: Introductionmentioning
confidence: 99%