2017
DOI: 10.23990/sa.67761
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Toimeentulotuen asiakkaiden terveyspalvelujen käyttö Helsingissä vuonna 2014

Abstract: Huonossa sosioekonomisessa asemassa olevat sairastavat muita enemmän ja heillä on tyydyttymätöntä terveyspalvelujen tarvetta, vaikka he käyttävät runsaasti perusterveydenhuollonpalveluja (1). Hyvin toimeentulevat käyttävät tutkimusten mukaan erikoislääkäripalveluja yleisemmin kuin alemmat tuloryhmät (20, 21). Helsinkiläisten toimeentulotukiasiakkaidenperusterveydenhuollon ja erikoissairaanhoidon käyttöä ei ole tutkittu. Tässä tutkimuksessa helsinkiläisten toimeentulotuen asiakkaiden (N=38 434) sosiaali- ja ter… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
2
1
1
1

Citation Types

0
2
0
3

Year Published

2018
2018
2018
2018

Publication Types

Select...
3

Relationship

1
2

Authors

Journals

citations
Cited by 3 publications
(5 citation statements)
references
References 16 publications
0
2
0
3
Order By: Relevance
“…Verrattaessa helsinkiläisiä toimeentulotuen saajia niihin helsinkiläisiin ei-toimeentulotuen saajiin, jotka käyttivät julkisia terveyspalveluja tarkasteluvuoden 2014 aikana, huomattiin, että toimeentulotuen saanti oli yhteydessä julkisen pe rusterveydenhuollon ja päivystyksen vastaanottokäynteihin ja hoitojaksoihin (8). Yhteys oli voimakkain terveysasemien päihdetyöhön liittyvissä käynneissä, selviämisvastaanoton käynneissä ja psykiatrian poliklinikan käynneissä sekä akuuttipsykiatrian hoitojaksoissa.…”
Section: Toimeentulotuen Saajien Lääkekorvausoikeudet Ja Lääkkeiden Kunclassified
See 2 more Smart Citations
“…Verrattaessa helsinkiläisiä toimeentulotuen saajia niihin helsinkiläisiin ei-toimeentulotuen saajiin, jotka käyttivät julkisia terveyspalveluja tarkasteluvuoden 2014 aikana, huomattiin, että toimeentulotuen saanti oli yhteydessä julkisen pe rusterveydenhuollon ja päivystyksen vastaanottokäynteihin ja hoitojaksoihin (8). Yhteys oli voimakkain terveysasemien päihdetyöhön liittyvissä käynneissä, selviämisvastaanoton käynneissä ja psykiatrian poliklinikan käynneissä sekä akuuttipsykiatrian hoitojaksoissa.…”
Section: Toimeentulotuen Saajien Lääkekorvausoikeudet Ja Lääkkeiden Kunclassified
“…Logistisen regressioanalyysin perusteella psyykenlääkitys on samansuuntaisesti yhteydessä toimeentulotuen saantiin kantaväestössä ja eri maahanmuuttajaryhmissä (taulukko 4). Psyykenlääkitys on toimeentulotuen asiakkailla sitä yleisempää, mitä useamman kuukauden he saivat toimeentulotukea tarkastellun vuoden aikana (toimeentulotukea 1-3 kuukautta, 4-9 kuukautta ja 10-12 kuukautta saaneilla ristitulosuhteet (OR) 2,8 [95 %:n LV 2,7-2,9], 3,7 [3,8] . OECD-maista saapuneilla psyykenlääkkeiden käytön yleisyys lisääntyy jonkin verran enemmän kuin kantaväestöllä toimeentulotukikuukausien määrän kasvaessa.…”
Section: Psyykenlääkitysunclassified
See 1 more Smart Citation
“…Despite the long-term health policy goals underlying equity in health and health services, both geographical and socioeconomic health inequalities have increased in Finland, including in the City of Helsinki, which is the capital of Finland and forms the main part of the Helsinki Metropolitan Area [ 1 , 2 ]. In political debate, Helsinki and its metropolitan area are often considered as a special case due to both the greater number of migrants than elsewhere in Finland [ 3 ] and the accumulation of social problems e.g.…”
Section: Introductionmentioning
confidence: 99%
“…This decline differs between counties, as well as between the major districts of Helsinki, with increasing geographical polarization [ 20 , 21 ]. Recent studies of Helsinki concentrate on life expectancy and disease prevalence [ 1 , 2 ]. While it has been suggested that part of IHD mortality should be attributed to health care, we excluded IHD mortality from amenable mortality, since along with alcohol-related mortality (deaths both directly caused by alcohol and to diseases related to alcohol abuse) it expresses also lifestyle-related deaths preventable by health policy [ 22 , 23 ].…”
Section: Introductionmentioning
confidence: 99%