2019
DOI: 10.26466/opus.590461
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Türkiye’de Özgüven ile İlgili Yapılan Lisansüstü Tezlerin İncelenmesi

Abstract: Self-confidence continues to develop as long as an individual lives and the level of self-confidence affects the individual positively or negatively in every moment of life. Although the high level of selfconfidence provides benefits to the individual in many different areas, it is seen that individuals with low self-confidence experience problems in many areas. Therefore, it is important to examine the studies about self-confidence. The aim of this study was to investigate self-confidence of related postgradu… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
2
1

Citation Types

0
1
0
3

Year Published

2021
2021
2024
2024

Publication Types

Select...
5

Relationship

0
5

Authors

Journals

citations
Cited by 5 publications
(4 citation statements)
references
References 8 publications
0
1
0
3
Order By: Relevance
“…Diğer taraftan karma yöntem araştırmaların oldukça sınırlı olduğu görülmektedir. Bu bulgu alanyazındaki bazı araştırma sonuçları ile örtüşmektedir (Bilgin, 2019;Doğan & Tok, 2018;Fazlıoğulları & Kurul, 2012;Koşar, 2020). Karma yöntem araştırmalarının çok yönlü araştırma problemi, çeşitli veri toplama araçları ile ileri düzey analiz yöntemleri gerektirmesinin de bu sonuçlar üzerinde etkili olduğu söylenebilir.…”
Section: Sonuç Ve Tartışmaunclassified
“…Diğer taraftan karma yöntem araştırmaların oldukça sınırlı olduğu görülmektedir. Bu bulgu alanyazındaki bazı araştırma sonuçları ile örtüşmektedir (Bilgin, 2019;Doğan & Tok, 2018;Fazlıoğulları & Kurul, 2012;Koşar, 2020). Karma yöntem araştırmalarının çok yönlü araştırma problemi, çeşitli veri toplama araçları ile ileri düzey analiz yöntemleri gerektirmesinin de bu sonuçlar üzerinde etkili olduğu söylenebilir.…”
Section: Sonuç Ve Tartışmaunclassified
“…The choice of music to be played should not disturb the teacher-student concentration (Artut, 2010, 114). Bilgin's (2019) research also examined self-confidence and found interesting results. Most of the research is focused on sports and physical education, music and creative drama in the arts and shows that the most basic factors affecting self-confidence occur with an interdisciplinary interaction.…”
Section: Introductionmentioning
confidence: 96%
“…Kılıç (2020) tarafından yapılan çalışmada, saldırganlık üzerine yapılan psikolojik danışma ve rehberlik ile psikoloji alanlarında yapılan doktora tezleri disiplin, yıl, çalışma grubu, yöntem, ölçme aracı ve istatistiksel analiz ölçütleri yönünden ele alınmıştır. Bilgin (2019) tarafından Türkiye'de özgüven ile ilgili yapılan lisansüstü tezler yıl, yapıldığı enstitü/bilim dalı, örneklem grupları, kullanılan desen/yöntem, model, veri analiz teknikleri, birlikte çalışıldığı konu alanlarına göre analiz edilmiş, Seçer, Ay, Ozan ve Yılmaz 2014 yılında yaptıkları araştırmada, rehberlik ve psikolojik danışma alanındaki araştırma eğilimlerini belirlemek için 250 makale incelemiş, 2017 yılında yapılan çalışmada ise Güven, Aslan ve Akyol 2000-2016 yılları arasındaki Türkiye'de psikolojik danışma ve rehberlik alanında yapılan doktora tezlerini; araştırma düzeneği, çalışma türü, örneklem/çalışma grubu, örnekleme tekniği, örneklem sayısı, veri toplama araçları, kullanılan istatistiksel teknikler ve ele alınan konular açısından ele almışlardır.…”
Section: Introductionunclassified