2005
DOI: 10.1262/jrd.17041
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Ultrastructural Study of Uterine Natural Killer Cells Found in Pregnant, Interleukin-2 Receptor .BETA.-chain Overexpressed Transgenic Mice

Abstract: Abstract. We previously reported that all fetuses died or were resorbed on day 12 of pregnancy (Day 1=the day of plug) in interleukin-2 (IL-2) receptor β-chain overexpressed transgenic (Tg2Rβ) mice. In this study, to clarify the role of uterine natural killer (uNK) cells in pregnancy, the ultrastructure of Tg2Rβ mouse uNK cells was analyzed using a transmission electron microscope. uNK cells and their granules on day 10 of pregnancy were larger in Tg2Rβ mice than control mice, indicating that differentiation o… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
2

Citation Types

0
1
0
2

Year Published

2006
2006
2015
2015

Publication Types

Select...
4

Relationship

1
3

Authors

Journals

citations
Cited by 4 publications
(3 citation statements)
references
References 19 publications
0
1
0
2
Order By: Relevance
“…Perifer kan doğal katil hücrelerinden farklı reseptörler taşıyan ve implantasyonun başlangıcında sekonder lenfoid organlardan uterusa göç eden bu hücrelerin öncüllerinin, özellikle farelerde gebeliğin 6. gününde desidua bazalis bölgesinde spiral arterlerin çevresinde yerleşmeye başladıkları ileri sürülmektedir [13] . Sıçanlarda implantasyonun ilk üç gününde desidual alanda belirgin bir biçimde artan CD 56 + CD 16 -uNK hücrelerinin aktivitesi tam olarak açıklığa kavuşturulamamış olsa da diğer NK'lar gibi tümöral hücrelere saldırdıkları, ancak tümör hücrelerini andırır biçimde yayılan trofoblastlara karşı daha toleranslı davrandıkları tespit edilmiştir. Zaman zaman artan IL-2 seviyesine paralel olarak aktivitelerini artıran bu hücrelerin, bir yandan trofoblastların uterus mukozası içerisinde ilerlemesini yönlendirirken, bir yandan da onların aşırı çoğalmalarını kontrol ettikleri düşünülmektedir [14] .…”
Section: Tartişma Ve Sonuçunclassified
See 1 more Smart Citation
“…Perifer kan doğal katil hücrelerinden farklı reseptörler taşıyan ve implantasyonun başlangıcında sekonder lenfoid organlardan uterusa göç eden bu hücrelerin öncüllerinin, özellikle farelerde gebeliğin 6. gününde desidua bazalis bölgesinde spiral arterlerin çevresinde yerleşmeye başladıkları ileri sürülmektedir [13] . Sıçanlarda implantasyonun ilk üç gününde desidual alanda belirgin bir biçimde artan CD 56 + CD 16 -uNK hücrelerinin aktivitesi tam olarak açıklığa kavuşturulamamış olsa da diğer NK'lar gibi tümöral hücrelere saldırdıkları, ancak tümör hücrelerini andırır biçimde yayılan trofoblastlara karşı daha toleranslı davrandıkları tespit edilmiştir. Zaman zaman artan IL-2 seviyesine paralel olarak aktivitelerini artıran bu hücrelerin, bir yandan trofoblastların uterus mukozası içerisinde ilerlemesini yönlendirirken, bir yandan da onların aşırı çoğalmalarını kontrol ettikleri düşünülmektedir [14] .…”
Section: Tartişma Ve Sonuçunclassified
“…Kokubu ve ark. 'nın [16] yaptıkları bir başka çalışmada ise gebeliğin üçüncü gününde ovariyektomi yapıldıktan sonra düşük dozda progesteron hormonu verilerek implantasyonu geciktirilen farelerde PAS pozitif granül-lere sahip uNK hücrelerinin kontrol grubu farelerdeki hüc-relere kıyasla daha küçük oldukları ve farklılaşmalarının geciktiği tespit edilmiştir. uNK hücrelerinin hiç çiftleştirilmemiş, gebe ve postpartum dönemlerde uterus endometriyumundaki sayıla-rında da farklılıklar söz konusudur.…”
Section: Tartişma Ve Sonuçunclassified
“…We have previously reported that uterine NK cells, which originally differentiate in the mouse pregnant uterus and contribute to pregnancy success, have morphological and differentiation irregularity in the Tg2Rβ placenta as compared with normal mice [2,3]. Furthermore, our primitive study found that the fertility rate and number of offsprings in Tg2Rβ females are very low (28.6% and 3.50 ± 3.54, respectively, n=7) as compared with wildtype females (100% and 6.71 ± 2.21, n=7), when they are paired with Tg2Rβ males.…”
mentioning
confidence: 99%