2015
DOI: 10.18092/ijeas.08440
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Üretkenli̇k Karşiti İş Davranişlari Üzeri̇nde Ki̇şi̇li̇k Özelli̇kleri̇ni̇n Rolü

Abstract: ÖZBu çalışmanın amacı, üretkenlik karşıtı iş davranışları ile kişilik özellikleri arasındaki ilişkiyi irdelemektir. Araştırmada anket yöntemi kullanılmış ve anketler araştırmanın amacını ve katılımın gönüllülük esasına dayalı olduğunu açıklayan bir yazıyla katılımcılara sunulmuştur. Bu bağlamda Dumlupınar Üniversi-tesi Sağlık Yüksekokulundaki 228 dördüncü sınıf öğrencisine, Goldberg (1992) ve Spector vd. (2006) çalışmalarından oluşturulan anket uygulanmıştır. Araştırmada elde edilen veriler SPSS programı kulla… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1
1
1
1

Citation Types

2
14
0
4

Year Published

2019
2019
2024
2024

Publication Types

Select...
5
1

Relationship

0
6

Authors

Journals

citations
Cited by 10 publications
(20 citation statements)
references
References 17 publications
2
14
0
4
Order By: Relevance
“…It is seen that the findings obtained about the research are consistent with the consequences of the previous studies. The findings are in parallel with Zengin (2019), Akyüz, Kaya and Aravi (2015), Sezici (2015), Yen et al (2013), Tepper (2000), Elangovan and Xie (2000) and Schaubroeck et al's (2007) research results.…”
Section: Discussing the Findings With The Literaturesupporting
confidence: 83%
See 2 more Smart Citations
“…It is seen that the findings obtained about the research are consistent with the consequences of the previous studies. The findings are in parallel with Zengin (2019), Akyüz, Kaya and Aravi (2015), Sezici (2015), Yen et al (2013), Tepper (2000), Elangovan and Xie (2000) and Schaubroeck et al's (2007) research results.…”
Section: Discussing the Findings With The Literaturesupporting
confidence: 83%
“…Yazında karanlık liderlik davranışlarını "kötü liderlik", "yıkıcı liderlik", "istismarcı liderlik" gibi kavramlarla açıklayan ve iş tatmini ile ilişkisini ortaya koyan diğer araştırmalar incelenmiştir. Sonuçta, ilgili değişkenlerin korelasyon ve regresyon analizleri ile elde edilen bulgular, Zengin (2019), Akyüz ve diğerleri (2015), Sezici (2015), Yen ve diğerleri (2013), Tepper (2000, Elangovan ve Xie (2000), Schaubroeck ve diğerlerinin (2007) araştırma bulguları ile paralellik göstermektedir.…”
Section: Discussionunclassified
See 1 more Smart Citation
“…Araştırma bulguları, belirlenen 17 adet ÜKİD'nın 13'ünde bu iki grup arasında önemli bir fark olduğunu göstermekte ve KSS faaliyetlerine önem ve değer veren bireylerin ÜKİD'nı daha az tolere ettikleri sonucunu doğrulamaktadır. Türkiye 'de yapılan çalışmalar incelendiğinde, ÜKİD üzerinde kişilik (Sezici, 2015), etik iklim ve liderlik (Doğan ve Kılıç, 2014;Arıkök ve Çekmecelioğlu, 2017), örgütsel bağlılık (Demirel, 2009) ve kişi-örgüt uyumu (Polatçı, v.d., 2014)…”
Section: Kurumsal Sosyal Sorumluluk Ve üRetim Karşıtı İş Davranışlarıunclassified
“…There are many studies such as those of Salgado (2002), Mount et al, (2006), Chang & Smithikrai (2010) that have shown the relationships between personality factors and CWB. However, little research has investigated the relationships between personality factors and CWB in Turkish context (Piskin, Ersoy-Kart, Savci & Özgür, 2013;Sezici, 2015;Gültaş & Tüzüner, 2017 H7: High levels of Extraversion will be negatively associated with CWB-P.…”
Section: Theoretical Framework and Hypotheses Developmentmentioning
confidence: 99%