2021
DOI: 10.19171/uefad.849804
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Yaratici Drama Yöntemi̇ İle Hazirlanan Öğreti̇m Programinin Hafi̇f Düzeyde Zi̇hi̇nsel Yetersi̇zli̇ği̇ Olan Öğrenci̇leri̇n Okuduğunu Anlama Beceri̇leri̇ Üzeri̇ndeki̇ Etki̇si̇

Abstract: Bu araştırmada, yaratıcı drama yöntemi ile yapılandırılan öğretim programının hafif düzeyde zihinsel yetersizliği olan öğrencilerin okuduğunu anlama becerileri üzerindeki etkisi incelenmiştir. Araştırmada eşleştirmeli ön testson test kontrol gruplu desen kullanılmıştır. Araştırmanın deney ve kontrol grubunu, Ankara ili içerisinde bulunan bir rehabilitasyon merkezinde eğitim gören, araştırma için ön koşul becerilerine sahip 8 öğrenci oluşturmaktadır. Deney grubuna yaratıcı drama yöntemiyle hazırlanan Okuduğunu … Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1

Citation Types

0
1
0

Year Published

2023
2023
2023
2023

Publication Types

Select...
2

Relationship

0
2

Authors

Journals

citations
Cited by 2 publications
(1 citation statement)
references
References 29 publications
0
1
0
Order By: Relevance
“…Analysis of the studies based on the educational and grade levels attended by the students revealed that seven studies were conducted with primary school students (2nd, 3rd, and 4th grades) (Cora-İnce, 2007;Dağlı-Gökbulut, 2019;Gevrek, 2018;Işıkdoğan, 2009;Özak, 2017;Vural, 2019;. Nine studies involved at the secondary school level (5th, 6th, 7th, and 8th grades; Çetinkaya, 2018;Çetrez-İşcan & Coşkun, 2016;Çınar, 2019;Doğanay-Bilgi & Özmen, 2014;Güler, 2008;Kalkan, 2019;Kavan, 2020;Orçan, & Özmen, 2012;Sanır et al, 2020), two studies focused on high school students (Coşgun-Başar, 2019;Özaydın, 2019), and five studies included students from mixed grade levels (Akoğlu & Turan, 2012;Arslan-Soyaltın et al, 2021;Cüre, 2018;Çetrez-Arıcan et al, 2017;Güldenoğlu & Kargın, 2012). Additionally, three studies (Atik-Çatak & Tekinarslan, 2008;Duman & Çifçi-Tekinarslan, 2007;Kayahan, 2011) focused on primary school students aged between 11 and 15.…”
Section: Resultsmentioning
confidence: 99%
“…Analysis of the studies based on the educational and grade levels attended by the students revealed that seven studies were conducted with primary school students (2nd, 3rd, and 4th grades) (Cora-İnce, 2007;Dağlı-Gökbulut, 2019;Gevrek, 2018;Işıkdoğan, 2009;Özak, 2017;Vural, 2019;. Nine studies involved at the secondary school level (5th, 6th, 7th, and 8th grades; Çetinkaya, 2018;Çetrez-İşcan & Coşkun, 2016;Çınar, 2019;Doğanay-Bilgi & Özmen, 2014;Güler, 2008;Kalkan, 2019;Kavan, 2020;Orçan, & Özmen, 2012;Sanır et al, 2020), two studies focused on high school students (Coşgun-Başar, 2019;Özaydın, 2019), and five studies included students from mixed grade levels (Akoğlu & Turan, 2012;Arslan-Soyaltın et al, 2021;Cüre, 2018;Çetrez-Arıcan et al, 2017;Güldenoğlu & Kargın, 2012). Additionally, three studies (Atik-Çatak & Tekinarslan, 2008;Duman & Çifçi-Tekinarslan, 2007;Kayahan, 2011) focused on primary school students aged between 11 and 15.…”
Section: Resultsmentioning
confidence: 99%