2018
DOI: 10.33220/1026-3365.133.2018.149
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Динаміка Патологічних Процесів У Лісах Харківської Області За Період 1992–2012 Рр.

Abstract: Проведено аналіз динаміки патологічних процесів у лісових насадженнях Харківської області за базами даних УкрНДІЛГА щодо лісових насаджень, в яких зареєстровані патологічні процеси, за період 1992–2012 рр. Відзначено поступове нерівномірне збільшення площ соснових і дубових насаджень, що всихають. Станом на 2009 р. поширення патологічних процесів набуло дуже сильного ступеня (11,7 % від вкритої лісом площі). На основі кореляційного аналізу відзначено зростання масштабів патологічних процесів у соснових насадже… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1

Citation Types

0
1
0
1

Year Published

2020
2020
2023
2023

Publication Types

Select...
2

Relationship

1
1

Authors

Journals

citations
Cited by 2 publications
(2 citation statements)
references
References 0 publications
0
1
0
1
Order By: Relevance
“…Research [42] on the forests of Ukraine (1994)(1995)(1996)(1997)(1998)(1999)(2000)(2001)(2002)(2003)(2004)(2005)(2006)(2007)(2008)(2009) reported that the area of pine plantations where various pathological processes were becoming more and more obvious covered about 100,000 ha, and one-third of them were affected by root rot in 2009.…”
Section: Damage To Conifer Plantations By H Annosummentioning
confidence: 99%
“…Research [42] on the forests of Ukraine (1994)(1995)(1996)(1997)(1998)(1999)(2000)(2001)(2002)(2003)(2004)(2005)(2006)(2007)(2008)(2009) reported that the area of pine plantations where various pathological processes were becoming more and more obvious covered about 100,000 ha, and one-third of them were affected by root rot in 2009.…”
Section: Damage To Conifer Plantations By H Annosummentioning
confidence: 99%
“…Аналіз динаміки патологічних процесів у Харківській області за останні 20 років свідчить, що основним чинником погіршення стану соснових насаджень є ураження кореневою губкою. Частка площ насаджень, уражених цією хворобою, становила близько 69 % від загальної площі насаджень, у яких виявлено патологічні процеси (Ustskiy & Mykhailichenko 2018).…”
unclassified