2019
DOI: 10.29130/dubited.536360
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Çalışma Saatlerinin Çalışan Memnuniyeti Üzerine Etkisi

Abstract: ÖZET Bu çalışma ile çalışma saatlerinin çalışan memnuniyeti üzerine etkisinin belirlenmesi amaçlanmıştır. Anket yöntemi veri toplama yöntemi olarak kullanılmıştır. Anket formu Batı Karadeniz Bölgesinde (Düzce, Bolu, Karabük, Kastamonu, Bartın, Zonguldak) mobilya endüstrisinde faaliyet gösteren işletme çalışanlarına uygulanmıştır. Batı Karadeniz Bölgesi işletme sayısı bakımından Türkiye'deki orman ürünleri sanayi sektörünü büyük oranda temsil ettiği için çalışma bu bölgede yapılmıştır. Anketlerden elde edilen v… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1
1
1

Citation Types

0
1
0
2

Year Published

2021
2021
2024
2024

Publication Types

Select...
3

Relationship

0
3

Authors

Journals

citations
Cited by 3 publications
(3 citation statements)
references
References 5 publications
0
1
0
2
Order By: Relevance
“…Not having long working hours increases job satisfaction and motivation and reduces stress (Solanki, 2013). Excessive working hours and lack of flexibility are negatively evaluated by employees (Aydın and Sevim Korkut, 2019). Additionally, a study confirmed that working hours are a strong predictor of job stress, well-being, and depression.…”
Section: Conclusion and Recommendationsmentioning
confidence: 89%
“…Not having long working hours increases job satisfaction and motivation and reduces stress (Solanki, 2013). Excessive working hours and lack of flexibility are negatively evaluated by employees (Aydın and Sevim Korkut, 2019). Additionally, a study confirmed that working hours are a strong predictor of job stress, well-being, and depression.…”
Section: Conclusion and Recommendationsmentioning
confidence: 89%
“…İşletmelerin verimliliği ve etkililiğinde çalışanların psikolojisi önemli bir rol oynamaktadır (Şahin, 2015). Her çalışanın ayrı bir psikolojik yapısı olduğundan dolayı çalışanlar maddi ve manevi olanaklardan etkilenmektedir (Aydın ve Korkut, 2019). Çalışan iyi oluş hali bireyin bulunmuş olduğu sosyal-kültürel yapısından önemli düzeyde etkilenmektedir (Aktaş, 2011).…”
Section: International Journal Of Economic and Administrative Studiesunclassified
“…Göçer vd. [4], Mariappanadar ve Aust [5], Aydın ve Sevim Korkut [6], İspir ve Yeşil [7], Öztürk ve Bolcan [8], Erik [9], Bayram [10] vb. pek çok araştırmacı bu faktörlerden bir ya da birkaçının çalışan memnuniyeti üzerindeki spesifik etkilerini belirlemeye yönelik çeşitli uygulama ve çalışmalarda bulunmuştur.…”
Section: Gi̇ri̇ş (Introduction)unclassified