2016
DOI: 10.17755/esosder.59528
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Demografik Faktörlere Göre İşkoliklik

Abstract: ÖzGünümüz iş yaşamında sıkça görülen işkoliklik davranışı toplum içinde çalışkanlığın bir göstergesi olarak yanlış algılansa da sonuçları itibarıyla olumsuz etkiler yaratan bir iş hastalığıdır. Farklı demografik faktörlere sahip bireylerin iş ve özel yaşam için ayırmaları gereken sürelerin farklılığı çalışma tarzlarına ve iş kavramına bakış açılarına da yansıyacağı için işkoliklik kavramını demografik özelliklere göre incelemekte de fayda vardır. Araştırmada işkolikliğin ölçülmesi için DUWAS işkoliklik ölçeği … Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
2
1
1
1

Citation Types

2
1
0
5

Year Published

2016
2016
2023
2023

Publication Types

Select...
6

Relationship

0
6

Authors

Journals

citations
Cited by 8 publications
(8 citation statements)
references
References 8 publications
2
1
0
5
Order By: Relevance
“…Gender variable was not found to create significant differences in teacher views related to workaholism. This result is similar to the findings obtained in studies conducted by Naktiyok and Karabey [30], Oğuz and Akın [31], Akın and Oğuz [1], Bardakçı and Baloğlu [7]; Argon and Sezgin-Nartgün [6], Altun-Dilek, and Yılmaz [3] and Yüksekbilgili and Akduman [45]. On the other hand, some of the studies in the literature [10]; [20]; [9]; [36]; [32]; gender variable was reported as a variable that generated significant differences.…”
Section: Discussion Results and Suggestionssupporting
confidence: 91%
“…Gender variable was not found to create significant differences in teacher views related to workaholism. This result is similar to the findings obtained in studies conducted by Naktiyok and Karabey [30], Oğuz and Akın [31], Akın and Oğuz [1], Bardakçı and Baloğlu [7]; Argon and Sezgin-Nartgün [6], Altun-Dilek, and Yılmaz [3] and Yüksekbilgili and Akduman [45]. On the other hand, some of the studies in the literature [10]; [20]; [9]; [36]; [32]; gender variable was reported as a variable that generated significant differences.…”
Section: Discussion Results and Suggestionssupporting
confidence: 91%
“…Bu bağlamda eğitim durumunun işkoliklik düzeyi için bir etken olmadığı ifade edilebilir. İlgili çalışmalarda işkoliklik ile eğitim durumu arasında ilişki olmadığı birçok araştırmacı tarafından da ifade edilmiştir (İnce ve ark., 2015;Naktiyok ve Karabey, 2005;Oğuz ve Akın, 2010;Yüksekbilgili ve Akduman ,2016).…”
Section: Discussionunclassified
“…Kasap ve Canbaz (2017); Taşlıyan, Hırlak ve Güler (2017); Mücevher, Akçakanat ve Demirgil (2017); Gerdan (2018) ve Özsoy (2018) tarafından uygulanan işkoliklik araştırmaları sonuçlarına göre de eğitimcilerin işkoliklik (işe bağımlılık) düzeyleri benzer bir seviyeye karşılık geliyor olup bu araştırmalarda da mevcut araştırmayı destekler bulgulara rastlanmıştır. Akar (2015), Yüksekbilgili ve Akduman (2016) ile Uğurlu ve Şahin (2018) tarafından yapılan araştırmalar ise öğretmenlerin işe bağımlılık düzeylerinin, mevcut araştırmaya nazaran daha yüksek bir aralıkta seyir göstermesi, mevcut araştırmadan farkını ortaya koymuştur.…”
Section: Sonuç Tartışma Ve öNerilerunclassified