2021
DOI: 10.38079/igusabder.982350
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Education of Nursing Students in the Covid-19 Pandemic Period: Distance Education Process and Its Effects

Abstract: Bu çalışmada, Covid-19 pandemi döneminde hemşirelik öğrencilerinin uzaktan eğitim süreci ve etkilerinin belirlenmesi amaçlanmıştır.Yöntem: Tanımlayıcı olarak gerçekleştirilen araştırmanın örneklemini, bir üniversitenin Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümünde öğrenim gören 243 öğrenci oluşturmuştur. Araştırmanın verileri "Tanıtıcı Bilgi Formu" ve "Uzaktan Eğitim Sürecine Yönelik Bilgi Formu" kullanılarak toplanmıştır. Verilerin analizinde tanımlayıcı istatistiksel metotlar kullanılmıştır.Bulgular: Araşt… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
3
1

Citation Types

0
2
0
3

Year Published

2022
2022
2024
2024

Publication Types

Select...
6

Relationship

0
6

Authors

Journals

citations
Cited by 9 publications
(6 citation statements)
references
References 13 publications
0
2
0
3
Order By: Relevance
“…Examining the students' thoughts on the distance education they had in the pandemic, it was found that, similar to the literature (Karaman, et al, 2021;Kaya & Işık, 2021), the majority of them took distance learning as adequate for theoretical classes but not for practical lessons. Furthermore, many of the students stated that face-to-face education was more effective in gaining clinical practice skills and that education should be given face-to-face in the future.…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 60%
See 1 more Smart Citation
“…Examining the students' thoughts on the distance education they had in the pandemic, it was found that, similar to the literature (Karaman, et al, 2021;Kaya & Işık, 2021), the majority of them took distance learning as adequate for theoretical classes but not for practical lessons. Furthermore, many of the students stated that face-to-face education was more effective in gaining clinical practice skills and that education should be given face-to-face in the future.…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 60%
“…Many students participating in the study reported that they had chosen the nursing department willingly. In similar studies in the literature also, the majority of students had selected the nursing department willingly (Büyükbayram & Ayık 2020;Ergin, et al, 2018;Karabulut, Gurcayir & Yildiz, 2021;Karaman, Çakmak & Yerebakan, 2021). It was found that nearly a quarter of the students were not thinking of working as nurses after graduation.…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 88%
“…Bu sonucu destekler nitelikte, Kürtüncü & Kurt (2020) tarafından gerçekleştirilen çalışmada, birinci sınıf hemşirelik öğrencilerinin diğer sınıflarda öğrenim gören öğrencilere kıyasla çevrimiçi dersleri takip etmekte daha yüksek oranda zorlandıkları ve derslerin verimliliği konusunda endişeli oldukları saptanmıştır. Yine Karaman, Çakmak, & Yerebakan (2021)'nın tüm hemşirelik öğrencileri ile yaptıkları ve örneklem grubunun %35'ini birinci sınıf öğrencilerinin oluşturduğu çalışmasında, öğrencilerin yarıdan fazlasının derslerin verimliliğinden endişe duydukları ve uygulamaya dayalı derslerin çevrimiçi verilmesinin yeterli olmadığı görüşünde birleştiği belirlenmiştir. Yapılan diğer çalışmalarda da benzer şekilde, uzaktan eğitimin hemşirelik öğrencilerinde akademik başarıda zorlanma ve stres yaşama gibi sonuçlara neden olduğu bildirilmektedir (Wallace, Schuler, Kaulback, Hunt, & Baker, 2021;Oducado & Estoque, 2021;Oducado & Soriano, 2021).…”
Section: Discussionunclassified
“…Ayrıca akademik başarı beklentisi de öğrencilerde stres oluşturabilen bir etken olarak düşünülebilir. Bu konuda Karaman (2020), Gündoğdu (2021), Köse ve arkadaşlarının (2021) yaptıkları çalışmalarda akademik başarı ve stresin ilişkili olduğu ve aralarında orta düzeyde anlamlılık olduğu sonucuna ulaşılmıştır. Stresle başa çıkabilme noktasında öğrencinin kişilik yapısı, olaylara bakış açısı, geçmiş deneyimleri, problem çözme becerisi ve stresle başa çıkabilme becerilerinin devreye girdiği söylenebilir.…”
Section: Introductionunclassified
“…Alyanak da (2016) çalışmasında internet bağımlılığının sebeplerinden birinin düşük ders başarısı olduğunu belirtmiştir. Benzer şekilde, üniversite öğrencilerinin akademik başarısı ile stres ve kaygının ilişkisinin araştırdığı çalışmada akademik başarı ile stres arasında negatif yönde anlamlı ve zayıf bir ilişki olduğu, üniversite öğrencilerinin akademik başarısını kaygının ve stresin etkilediği sonucuna ulaşılmıştır(Karaman, 2020). Görülmektedir ki, akademik başarı arttıkça teknoloji bağımlılığı ve algılanan stres düzeyi düşmektedir.…”
unclassified