2008
DOI: 10.1007/s11251-008-9075-4
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Exploring teachers’ perceived self efficacy and technological pedagogical content knowledge with respect to educational use of the World Wide Web

Abstract: Research in the area of educational technology has claimed that Web technology has driven online pedagogy such that teachers need to know how to use Web technology to assist their teaching. This study provides a framework for understanding teachers' Technological Pedagogical Content Knowledge-Web (TPCK-W), while integrating Web technology into their pedagogical practice. Furthermore, contemporary educational researchers have highlighted the significance of teachers' self-efficacy, conceptualized as the teacher… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1
1
1
1

Citation Types

20
351
7
21

Year Published

2013
2013
2017
2017

Publication Types

Select...
5
4

Relationship

0
9

Authors

Journals

citations
Cited by 469 publications
(399 citation statements)
references
References 52 publications
20
351
7
21
Order By: Relevance
“…This result supported the results of Koh, Chai and Tsai's [51] study that age did not have a significant influence on TPACK. On the other hand, Lee and Tsai [52] found that older and more experienced teachers had lower levels of self-efficacy with respect to their web-based TPACK.…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 98%
“…This result supported the results of Koh, Chai and Tsai's [51] study that age did not have a significant influence on TPACK. On the other hand, Lee and Tsai [52] found that older and more experienced teachers had lower levels of self-efficacy with respect to their web-based TPACK.…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 98%
“…TPİB yapısı pedagojik stratejilerin tasarımı ve eğitimcilerin teknoloji ile etkili öğretimleri konusundaki değişimi göstermektedir (Mishra ve Koehler, 2006). Eğitimde BİT entegrasyonunu gerçekleştirmek gibi karmaşık ve çok yönlü bir alanda, karşılaşılan sorunlara çözüm bulmak adına TPİB modelinin kullanılabileceği, yapılan öğretmen eğitimi araştırmalarında belirtilmiştir (Allan, Erickson, Brookhouse ve Johnson, 2010;Hewitt, 2008;Lee ve Tsai, 2010). Hatta teknolojinin öğretim ortamlarına planlı entegrasyonunun sırasında bireylerin TPİB yeterliklerinin geliştirilebileceği ifade edilmiştir .…”
unclassified
“…Xu, Liu, Wang ve Zhang (2013), yaptıkları literatür incelemesi sonrasında öğretmenlerin TPAB düzeyinin ölçümü ve değerlendirilmesi için ölçeklerin hâlihazırda en sık uygulanan araçlar olduğunu bildirmiştir. Şu ana kadar bazı araştırmacılar (Akman ve Güven, 2015;Chai vd., 2013;Canbazoğlu Bilici vd., 2013;Lee ve Tsai, 2010;Lin, Tsai, Chai ve Lee, 2013;Koh vd., 2010;Chai, Koh, Tsai ve Tan, 2011;Schmidt vd., 2009), farklı disiplinlerde öğretmenlerin TPAB yeterliliklerini değerlendirmek için ölçekler geliştirmiş veya uyarlamış, TPAB kurucu faktörleri ve incelenen faktörler arasındaki yapısal ilişkileri araştırmıştır.…”
Section: Bağlamunclassified
“…Diğer yandan da, Çin Anakarasındaki idari eğitim bölümlerinin tamamı, öğretmen eğitim programları yoluyla ilköğretim ve ortaöğretim düzeyinde görevdeki öğretmenlerin teknoloji entegrasyonu ve konu eğitimindeki yeterliliklerini artırmaya büyük bir önem vermektedir (Çin Halk Cumhuriyeti Eğitim Bakanlığı, 2013). Cai ve Deng (2015) öğretmenlerin eğitime katılımının TPAB faktörü yapısal ilişkilerine etki etmesinin muhtemel olduğunu savunurken, Lee ve Tsai (2010) çalışması da, öğretmenlerin bilişimle ilgili pedagojik bilgilerden yoksun olması ya da okulların öğretmenlerinin pedagojik eğitimine yeterli önemi vermemesi durumunda öğretmenlerin TPAB faktörlerini belirleme yeteneğinin etkilenebileceğine dikkat çekmiştir. Çin Anakarasındaki idari eğitim bölümleri, sistematik bir şekilde lise öğretmenleri için dinamik bir şekilde eğitim projeleri uygulamaya koymakta ve hem teknik hem de teorik anlamda lise Coğrafya öğretmenlerinin bilişim teknolojisini müfredata entegre etme yeterliliğini desteklemektedir.…”
Section: Tartışma Ve Sonuçunclassified