2013
DOI: 10.15407/fz59.05.078
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Immunobiological blood parameters in rabbits after addition to the diet suspensions of chlorella, sodium sulfate, citrate and chromium chloride

Abstract: Імунологічні показники крові кролів за умов додавання до раціону суспензії хлорели, сульфату натрію, цитрату та хлориду хрому Досліджували вміст глікопротеїнів та їх окремих вуглеводних компонентів, фагоцитарну активність нейтрофілів, фагоцитарний індекс, фагоцитарне число, лізоцимну і бактерицидну активність сироватки крові, концентрацію циркулюючих імунних комплексів і молекул середньої маси у крові кролів за умов введення у раціон суспензії хлорели, сульфату натрію, цитрату і хлориду хрому. Дослідження пров… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1
1
1

Citation Types

1
1
0
2

Year Published

2020
2020
2023
2023

Publication Types

Select...
3

Relationship

0
3

Authors

Journals

citations
Cited by 3 publications
(4 citation statements)
references
References 4 publications
1
1
0
2
Order By: Relevance
“…In this context, Hassan et al 19 reported an enrichment in plasma total protein in rabbits provided a diet enhanced with Zn-Se- rich Spirulina compared to the reference group. A similar improvement in glycoprotein appeared with Chlorella treatment 33 . The hypocholesterolemic effect of algae could explain the lower cholesterol levels associated with supplementation.…”
Section: Discussionsupporting
confidence: 62%
See 1 more Smart Citation
“…In this context, Hassan et al 19 reported an enrichment in plasma total protein in rabbits provided a diet enhanced with Zn-Se- rich Spirulina compared to the reference group. A similar improvement in glycoprotein appeared with Chlorella treatment 33 . The hypocholesterolemic effect of algae could explain the lower cholesterol levels associated with supplementation.…”
Section: Discussionsupporting
confidence: 62%
“…In this sense, rabbits treated with Arthrospira exhibited higher growth 18 23 , meat quality 18 , 24 , reproductive performance 25 , immunity 18 , 19 , 26 , 27 , and antioxidants 18 , 19 , 21 , 28 , 29 . Likewise, rabbits treated with Chlorella showed better growth 30 32 , immunity 30 , 33 , and antioxidants 30 , 32 .…”
Section: Introductionmentioning
confidence: 90%
“…Встановлено, що біологічна дія препарату зумовлювала зниження оксидантного напруження в організмі корів, яке проявлялося зменшенням рівня гідропероксидів ліпідів у крові та підвищеною активністю антиоксидантних ферментів [11,18]. Всебічне вивчення фізіологічних і біохімічних процесів в організмі кролів, оцінка їх продуктивної і репродуктивної здатності залежно від інтенсивності дії аліментарних чинників, зміни параметрів утримання і годівлі забезпечили розроблення теоретичних основ удосконалення живлення і розведення кролів, технології ведення галузі [24,25,26]. Отримано нові наукові дані щодо біологічної і продуктивної дії розроблених білково-мінеральних добавок в організмі кролів за різних способів утримання та годівлі, з'ясовано фізіологічні та біохімічні механізми впливу строків відлучення молодняку кролів на імунобіологічну реактивність організму.…”
Section: основні напрями досліджень лабораторіїunclassified
“…на біологічну цінність і якість продукції скотарства, кролівництва та бджільництва за умов органічного сільськогосподарського виробництва. Проведено порівняльні дослідження біологічної дії нанотехнологічного германію цитрату та хімічно синтезованого за умов тривалого випоювання його різних доз тваринам трьох поколінь, що дало змогу з'ясувати окремі фізіологічні механізми впливу цих сполук на імунну, детоксикаційну, антиоксидантну та репродуктивну здатність організму тварин і визначити їх оптимальні кількості [2,3,4,6,38,39,40,41].…”
unclassified