2018
DOI: 10.11611/yead.319420
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Kültürel Değerleri̇n Örgütsel Adalet Algisina Etki̇si̇: Otel Çalişanlari Örneği̇

Abstract: Bu araştırmanın temel amacı, otel çalışanlarının kültürel değerleriyle (güç mesafesi, çoğulculuk, erillik, belirsizlikten kaçınma, uzun dönem odaklılık) örgütsel adalet algısı (işlem adaleti, dağıtım adaleti) arasındaki ilişkiyi inceleyerek, turizm ve davranış psikolojisi yazınına katkıda bulunmaktır. Araştırmanın evreni; İstanbul, Ankara, İzmir ve Antalya'da tüm yıl faaliyet gösteren 5 yıldızlı otellerde yönetici pozisyonu dışındaki çalışanlardır. Anket yoluyla 481 katılımcıdan elde edilen verilerin analizi i… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1
1

Citation Types

1
0
0
2

Year Published

2019
2019
2024
2024

Publication Types

Select...
4

Relationship

2
2

Authors

Journals

citations
Cited by 4 publications
(3 citation statements)
references
References 10 publications
1
0
0
2
Order By: Relevance
“…Blader et al (2001) suggested that a high power distance in organizations may result in reduced expectations for fair treatment among employees due to differences in status and hierarchical structure between power holders and subordinates. Numerous studies have come to similar conclusions (Lee et al, 2000;Blader et al, 2001;Fischer and Smith;2006;Daniels and Greguras, 2014;Ertaş and Unur, 2018;Köksal, 2018;Acaray, 2019). Contrary to our findings, Köksal (2018) studied organizational justice and found a positive correlation between perceived organizational justice and organizational culture.…”
Section: Discussionsupporting
confidence: 55%
“…Blader et al (2001) suggested that a high power distance in organizations may result in reduced expectations for fair treatment among employees due to differences in status and hierarchical structure between power holders and subordinates. Numerous studies have come to similar conclusions (Lee et al, 2000;Blader et al, 2001;Fischer and Smith;2006;Daniels and Greguras, 2014;Ertaş and Unur, 2018;Köksal, 2018;Acaray, 2019). Contrary to our findings, Köksal (2018) studied organizational justice and found a positive correlation between perceived organizational justice and organizational culture.…”
Section: Discussionsupporting
confidence: 55%
“…Nitekim gerek bu araştırma yazarının daha önce yaptığı (bkz. Ertaş, 2017), gerekse Akdeniz ve Aytemiz-Seymen (2012), Çalışkan ve Özkoç (2016) gibi bazı araştırmacıların yaptıkları araştırmalarda da, turizm çalışanlarının güç mesafesinin düşük düzeyde çıktığı dikkati çekmektedir. Dolayısıyla bu araştırmanın güç mesafesi boyutuna dönük tespiti, yazındaki benzer araştırma bulgularını desteklemektedir.…”
Section: Madde Silinirseunclassified
“…Bu konuda çeşitli kurumlarla kurulan iletişim sonucunda da bir bilgi edinilememiştir. Ancak bu araştırma yazarının yapmış olduğu doktora tezi (bkz Ertaş, 2017). sonucunda, 5 yıldızlı otellerde odabaşına 0,9 personel düştüğü tespit edilmiştir.…”
unclassified