2011
DOI: 10.1007/s00129-011-2829-0
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Maternal obesity

Abstract: Antenatale Risiken und geburtshilfliche KomplikationenLeitthema Setzt sich der Trend in der Adipositas prävalenz unvermindert fort, so ist nach einer Prognose von Wang et al. davon auszugehen, dass im Jahr 2048 jeder Erwachsene in den USA übergewichtig bzw. adipös sein wird. Die Kosten für das Gesundheitssys tem würden sich bis 2030 jede De kade verdoppeln und schließlich bei 860,7-956,9 Mrd. USDollar liegen [45]. In den USA gelten schon jetzt etwa 40% der Frauen perikonzeptio nell als übergewichtig oder gar a… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
2
1

Citation Types

1
0
0
2

Year Published

2017
2017
2019
2019

Publication Types

Select...
2

Relationship

0
2

Authors

Journals

citations
Cited by 2 publications
(3 citation statements)
references
References 45 publications
(28 reference statements)
1
0
0
2
Order By: Relevance
“…Our study demonstrated that a higher BMI is associated with an increased risk of perineal lacerations while the weight gain during pregnancy showed no significant influence. These findings are supported by other studies that found that perinatal complications such as perinatal lacerations are higher in overweight and obese women [24,25].…”
Section: Neonatal Outcomesupporting
confidence: 88%
“…Our study demonstrated that a higher BMI is associated with an increased risk of perineal lacerations while the weight gain during pregnancy showed no significant influence. These findings are supported by other studies that found that perinatal complications such as perinatal lacerations are higher in overweight and obese women [24,25].…”
Section: Neonatal Outcomesupporting
confidence: 88%
“…İnsan daima iletişim hâlinde olan bir canlıdır ve iletişim konusunun içeriğine, şekline, iletişimde bulunulacak diğer tarafın kim olacağına vs. bizzat kendisi karar vermektedir. 113 Veriler, iletişim sürecinin yapı taşı olduğundan, iletişimin tarafları olan kişilerin, veriler üzerinde tasarruf hakkına sahip olmaları zorunludur. 114 Bu nedenle de bilgilendirme özerkliği ya da kişisel verilerin geleceğini belirleme hakkının koruma alanı sadece iletişimin tarafı, içeriği ve şeklini belirleme yetkisini değil, aynı zamanda belirli alanların kısmen ya da tamamen bilgilendirme dışında bırakılmasını belirleme yetkisini de kapsamaktadır.…”
Section: I) Adlî Dna Analizi Yoluyla öZel Hayatı İhlal?unclassified
“…Kişisel veri ya da bilgilerin belirlenmesi veya aktarılması bu hak kapsamındadır. Bu özgürlük kişinin kendini ifade yöntemini, iletişimin ya da bilgilendirmenin yeri ve zamanını ve iletişimde bulunulacakları belirleme özgürlüklerini kapsamadığından bu hakka kendini tasvir özgürlüğü -die Freiheit zur Selbstdarstellung 116 de denilmektedir.…”
Section: I) Adlî Dna Analizi Yoluyla öZel Hayatı İhlal?unclassified