2014
DOI: 10.18493/kmusekad.87676
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Muhasebe Meslek Mensuplarının Eğitim Düzeyleri ile Muhasebe Standartlarına Yönelik Algıları Arasındaki İlişki Üzerine Bir Araştırma: Marmara Bölgesi Örneği

Abstract: öncesinde muhasebe meslek mensupları üzerinde uygulanmak üzere bir anket çalışması hazırlanmıştır. Ana kütle olarak muhasebe meslek mensuplarının yaklaşık yarısının faaliyet gösterdiği bölge olan Marmara Bölgesi ele alınarak anket uygulanmıştır. Bu makale çalışmasında muhasebe meslek mensuplarının muhasebe standartlarına yönelik algılarının eğitim durumları açısından analiz sonuçları yer almaktadır. Anket sonuçları IBM SPSS Statistics 20 Programı ile değerlendirilmiştir. Ki-Kare ve Independent Sample T-Testi i… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1
1

Citation Types

0
1
0
1

Year Published

2015
2015
2020
2020

Publication Types

Select...
5

Relationship

0
5

Authors

Journals

citations
Cited by 5 publications
(2 citation statements)
references
References 0 publications
0
1
0
1
Order By: Relevance
“…As such, their study confirmed that transition to IAS/IFRS achieved statistically significant impact upon the items of shareholders' equities and that the standards made it possible for capital stock to be maintained. Fidan & Cinit (2013), in their study, explored the relationship between the perception level of accounting standards and professional experience on the basis of accounting occupational groups who were in service in Marmara region. It was established that the more professional experience, the more positive stance towards accounting standards.…”
Section: A Literature Reviewmentioning
confidence: 99%
“…As such, their study confirmed that transition to IAS/IFRS achieved statistically significant impact upon the items of shareholders' equities and that the standards made it possible for capital stock to be maintained. Fidan & Cinit (2013), in their study, explored the relationship between the perception level of accounting standards and professional experience on the basis of accounting occupational groups who were in service in Marmara region. It was established that the more professional experience, the more positive stance towards accounting standards.…”
Section: A Literature Reviewmentioning
confidence: 99%
“…Finansal raporlama standartlarının amaçları aşağıdaki şekilde özetlenebilir:   Borç verenlere, mevcut ve potansiyel yatırımcılara, işletmeye kaynak sağlamak için alacakları kararlarda yararlı bilgiler sağlamak [8],   Yurt dışı yatırımların ülkeye gelmesinde ve ülkedeki işletmelerin yurt dışında yatırım yapmasında ihtiyaç duyulan ortak bir muhasebe dilinin oluşmasını sağlamak [9],   Finansal nitelikteki benzer olayların, ifade edilme yönteminin benzerliğini sağlamak [10],   Finansal tabloların anlaşılabilirliği, karşılaştırılabilirliği ve güvenilirliği arttırılarak uluslararası yatırımcıların, ülkelerin sermaye piyasalarına yatırım yapmalarını kolaylaştır-mak [11],   Denetim maliyetlerinin azaltılmasını sağlamak [12],   Çokuluslu işletmelerin anlaşılması zor ve yabancı muhasebe uygulamalarının arkasına gizleyebilecekleri transfer fiyatlarının tespit edilebilmesini sağlamak [12]. Finansal raporlama standartlarının hangi kurum tarafından oluşturulacağı ülkeden ülkeye farklılık göstermektedir.…”
Section: Muhasebe Standartlarinin öNemi̇ Ve Geli̇şme Süreci̇unclassified