2018
DOI: 10.26650/fnjn380923
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Occupational Safety of Nurses Working in Surgical Clinics

Abstract: Araştırma, cerrahi kliniklerde çalışan hemşirelerin iş güvenliğinin sağlanma durumunu belirlemek amacıyla yapıldı. Yöntem: Tanımlayıcı tipteki bu araştırma, üç farklı ilde bulunan üç üniversite hastanesinin cerrahi kliniklerinde çalışan 324 hemşire ile Ağustos-Ekim 2017 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Tanımlayıcı özelliklere ilişkin veriler, araştırmacılar tarafından hazırlanan veri formuyla, iş güvenliğine ilişkin veriler ise Hastanede Sağlık Çalışanı İş Güvenliği Ölçeği (HSÇİG) ile toplandı. Veri analiz… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1
1

Citation Types

0
1
0
1

Year Published

2020
2020
2023
2023

Publication Types

Select...
5

Relationship

0
5

Authors

Journals

citations
Cited by 5 publications
(2 citation statements)
references
References 4 publications
0
1
0
1
Order By: Relevance
“…Research by Korkmaz et al (2018) concluded that the occupational safety perceptions of the participants were at a good level. Altun Uğraş et al (2018) found that the nurses working in the operating room found occupational safety more inadequate as compared to other surgical nurses. Several studies in the literature have also determined that nurses find occupational safety conditions inadequate (Çelikkalp et al, 2016; Çil, 2016; Güzel, 2017; Samur & Seren İntepeler, 2017).…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 99%
“…Research by Korkmaz et al (2018) concluded that the occupational safety perceptions of the participants were at a good level. Altun Uğraş et al (2018) found that the nurses working in the operating room found occupational safety more inadequate as compared to other surgical nurses. Several studies in the literature have also determined that nurses find occupational safety conditions inadequate (Çelikkalp et al, 2016; Çil, 2016; Güzel, 2017; Samur & Seren İntepeler, 2017).…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 99%
“…Olgumuzun hastalığı eşine de bulaştırdığı için kendini suçladığı ve mesleğini sorguladığı tespit edilmiştir. Literatürde, sağlık çalışanlarının olumsuz çalışma koşullarında, güvenlik ve sağlık riski altında, (18) tüberküloz hastalığı yönünden yüksek risk altında oldukları, (15) enfeksiyon hastalıkları ile sıklıkla karşılaştıkları (19,20) ve çeşitli meslek hastalıklarının ortaya çıktığı (21,22) bildirilmiştir. İzmir'de yapılan bir çalışmada, bireylerin hastalığın bulaşması sonucunda kendilerini suçladıkları ve kariyerini bıraktıkları bildirilmiştir.…”
Section: Olgu Sunumuunclassified