2017
DOI: 10.16986/huje.2017031319
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Öğretmenlerin Sınıf Yönetimi Tutumlarının Öğrencilerin Gelişimi Üzerindeki Etkileri: Fenomenolojik Bir Çözümleme

Abstract: ÖZ:Bu araştırmanın amacı, öğretmenlerin sınıf yönetimi tutumlarının öğrencilerin akademik, sosyal ve duygusal gelişimi üzerindeki etkilerini ortaya koymaktır. Araştırma, nitel araştırma yöntemlerinden fenomenoloji deseninde yürütülmüştür. Araştırmanın çalışma grubunu, 2015-2016 akademik yılında Ordu Üniversitesi Eğitim Fakültesinde pedagojik formasyon eğitimi alan 20 öğrenci oluşturmaktadır. Çalışma grubu, amaçlı örneklem yöntemlerinden tipik durum örnekleme yöntemiyle belirlenmiştir. Katılımcılar, öğretmenler… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
2
1
1

Citation Types

0
10
0
24

Year Published

2018
2018
2022
2022

Publication Types

Select...
7

Relationship

0
7

Authors

Journals

citations
Cited by 38 publications
(34 citation statements)
references
References 2 publications
0
10
0
24
Order By: Relevance
“…It is known that every output regarding learning has come out as a result of the relationship it has with learning environment (Hattie, 2002), classroom management education teachers have taken affects their proficiencies and quality of education to a large extent (Oliver & Reschly, 2007), therefore attitudes and behaviors of teachers in classroom management have both positive and negative effects on students' academic, social and emotional developments (Austin & Omomia, 2014;Aydın, 2014;Ekici, Günhan & Anılan, 2017;Evertson & Emmer, 2013;Sezer, 2018). In line with this, it was aimed to determine the faculty of education students' classroom management competences which affect the quality of learning environment in this research and as a result of the research it was found out that the classroom management competences of faculty of education students was at a high level (Table 8).…”
Section: Discussion Conclusion and Suggestionsmentioning
confidence: 99%
“…It is known that every output regarding learning has come out as a result of the relationship it has with learning environment (Hattie, 2002), classroom management education teachers have taken affects their proficiencies and quality of education to a large extent (Oliver & Reschly, 2007), therefore attitudes and behaviors of teachers in classroom management have both positive and negative effects on students' academic, social and emotional developments (Austin & Omomia, 2014;Aydın, 2014;Ekici, Günhan & Anılan, 2017;Evertson & Emmer, 2013;Sezer, 2018). In line with this, it was aimed to determine the faculty of education students' classroom management competences which affect the quality of learning environment in this research and as a result of the research it was found out that the classroom management competences of faculty of education students was at a high level (Table 8).…”
Section: Discussion Conclusion and Suggestionsmentioning
confidence: 99%
“…Öğrencilere yönelik yapılan hataların büyük kısmında öğretmenlerin etkili iletişim becerilerini kullanamaması, istenmeyen durumların ve çatışmaların yönetimi konusunda etkili stratejilere başvurulmaması, öfkeyi kontrol edememe gibi nedenlerin öğretmenleri hata yapmaya sevk ettiği anlaşılmaktadır. Bu durum öğretmenlerin baskıcı ve otoriter tutum geliştirmesine yol açmakta ve o da öğrencide yüksek kaygı, korku, özgüven eksikliği, derse ve öğretmene karşı önyargı geliştirme gibi durumlara neden olabilmektedir (Sezer, 2018). Ancak olumsuz deneyim yaşayan öğretmenlerin hemen hemen tümünün yaptıkları çeşitli hataların kendileri için bir kazanım oluşturduğu ve mesleki olarak bir öğrenme edimi elde ettikleri de anlaşılmaktadır.…”
Section: Sonuç Tartışma Ve öNerilerunclassified
“…Öğretmenin derste kullandığı üslup, benimsemiş olduğu ödül ve cezalara yönelik tutumları, mesleki yeterlilikleri, kişisel nitelikleri, sergilemiş olduğu davranışlar dersin öğrenme çıktıları noktasında kritik bir öneme sahiptir. Tüm bu faktörler öğrencinin sosyal bilgiler dersine karşı tutumunu etkilemesinin yanı sıra bu doğrultuda özgüvenlerini de etkileyebilmektedir (Petty, Good ve Handler, 2016;Dilekmen, 2008;Gültekin, 2015;Shivakumar ve Manichander, 2013;Kyle, 2011;Oliver ve Reschly, 2007;Sezer, 2018). Bu sebeple bu noktalar göz önünde bulundurulduğunda sosyal bilgiler derslerinde öğretmenlerin birincil yapılandırma rolü oynadığı unutulmamalıdır (Ross, 2006;David ve Vera, 2017).…”
Section: Introductionunclassified