2017
DOI: 10.17051/ilkonline.2017.330257
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Öğretmenlerin Sosyal Beceri Öğretimine Yönelik Bilgi Düzeyleri ile Öğrencilerin Sosyal Becerileri Arasındaki İlişki

Abstract: ÖZ. Bu araştırmada, sınıfında özel gereksinimli öğrenci bulunan öğretmenlerin sosyal beceri öğretimine yönelik bilgi düzeyleri ile öğrencilerin sosyal beceri düzeyleri arasındaki ilişkinin incelenmesi amaçlanmıştır. Çalışmaya, sınıfında özel gereksinimli öğrenci bulunan 40 sınıf öğretmeni ile bu öğretmenler tarafından sosyal beceri düzeyleri değerlendirilen 40 özel gereksinimli öğrenci ve 40 normal gelişim gösteren öğrenci katılmıştır. Araştırmanın verileri Sazak-Pınar (2009) ABSTRACT. This study aimed to inv… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1

Citation Types

0
1
0
1

Year Published

2020
2020
2023
2023

Publication Types

Select...
5

Relationship

0
5

Authors

Journals

citations
Cited by 5 publications
(2 citation statements)
references
References 15 publications
0
1
0
1
Order By: Relevance
“…Ayrıca ilgili alanyazında sosyal beceri öğretimine ilişkin çalışmalardan ziyade öğretmen ve farklı branşlardaki öğretmen adaylarının sosyal beceri düzeylerinin incelendiği çalışmaların yoğunlukta olduğu görülmektedir (Avşar, 2004;Avşar ve Kuter, 2007;Girgin, Çetingöz ve Ekinci Vural, 2011;Seven ve Yoldaş, 2007;Tepeli ve Arı, 2011;Yalçın, 2012). Ancak ilgili alanyazında, görev yapan öğretmenlerin sosyal beceri öğretimine ilişkin bilgi düzeylerinin farklı yöntemlerle araştırıldığı çalışmalar (Cheney ve Barringer, 1995;Çolak, Vuran ve Uzuner, 2013;Güner Yıldız, 2017;Lane, 1999;Lane, O'Shaughnessy, Lambros, Gresham ve Beebe-Frankenberger, 2001;Lane ve Menzies, 2005;Sazak-Pınar, 2009;Sazak-Pınar, Sucuoğlu ve Demirtaşlı, 2013;Vuran ve Çolak, 2007) yer almaktadır. Farklı yöntemlerin kullanıldığı bu araştırmalarda da öğretmenlerin sosyal beceri öğretimine ilişkin bilgi düzeylerinin düşük olduğu saptanmıştır.…”
Section: Sonuç Tartışma Ve öNerilerunclassified
See 1 more Smart Citation
“…Ayrıca ilgili alanyazında sosyal beceri öğretimine ilişkin çalışmalardan ziyade öğretmen ve farklı branşlardaki öğretmen adaylarının sosyal beceri düzeylerinin incelendiği çalışmaların yoğunlukta olduğu görülmektedir (Avşar, 2004;Avşar ve Kuter, 2007;Girgin, Çetingöz ve Ekinci Vural, 2011;Seven ve Yoldaş, 2007;Tepeli ve Arı, 2011;Yalçın, 2012). Ancak ilgili alanyazında, görev yapan öğretmenlerin sosyal beceri öğretimine ilişkin bilgi düzeylerinin farklı yöntemlerle araştırıldığı çalışmalar (Cheney ve Barringer, 1995;Çolak, Vuran ve Uzuner, 2013;Güner Yıldız, 2017;Lane, 1999;Lane, O'Shaughnessy, Lambros, Gresham ve Beebe-Frankenberger, 2001;Lane ve Menzies, 2005;Sazak-Pınar, 2009;Sazak-Pınar, Sucuoğlu ve Demirtaşlı, 2013;Vuran ve Çolak, 2007) yer almaktadır. Farklı yöntemlerin kullanıldığı bu araştırmalarda da öğretmenlerin sosyal beceri öğretimine ilişkin bilgi düzeylerinin düşük olduğu saptanmıştır.…”
Section: Sonuç Tartışma Ve öNerilerunclassified
“…In the literature, while there was not any other research finding related to the level of teaching of social skills of preservice teachers, there were studies that examine the social skill levels of teachers and preservice teachers who were studying at various program types rather than the level of teaching of social skills of preservice teachers (Girgin, Çetingöz, and Ekinci Vural, 2011;Sevan & Yoldaş, 2007;Tepeli & Arı, 2011;Yalçın, 2012). Moreover, in the literature, there were studies that focused on teachers' level of knowledge related to the teaching of social skills (Cheney & Barringer, 1995;Çolak, Vuran, and Uzuner, 2013;Güner Yıldız, 2017;Lane, 1999;Lane, O'Shaughnessy, Lambros, Gresham, and Beebe-Frankenberger, 2001;Lane, O'Shaughnessy, Lambros, Gresham, and Beebe-Frankenberger, 2001;Lane & Menzies, 2005;Sazak-Pınar, 2009Vuran & Çolak, 2007). In these studies, it was found that the teachers' level of knowledge related to the teaching of social skills was low.…”
mentioning
confidence: 99%