2018
DOI: 10.33715/inonusaglik.482450
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Sağlik Hi̇zmetleri̇ Meslek Yüksekokulu Öğrenci̇leri̇ni̇n Beslenme Alişkanliklarinin Beli̇rlenmesi̇

Abstract: Yeterli ve dengeli beslenme sağlıklı yaşamın varlığı ve devamlılığı açısından çok önemli bir faktördür. Sağlık alanında öğrenim gören öğrencilerin beslenme alışkanlıklarını belirlemek amacı ile tanımlayıcı türde yapılan bu araştırmanın evrenini, İnönü Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu'nda 2017-2018 eğitim-öğretim yılında derslere devam eden 700 öğrenci oluşturdu. Ulaşılabilen ve araştırmaya katılmayı kabul eden 541 öğrenci ile çalışma tamamlandı. Verilerin toplanmasında, araştırmacılar tarafınd… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1
1

Citation Types

0
1
0
1

Year Published

2020
2020
2024
2024

Publication Types

Select...
4

Relationship

0
4

Authors

Journals

citations
Cited by 4 publications
(2 citation statements)
references
References 12 publications
0
1
0
1
Order By: Relevance
“…Geriatrik hastalarda vitamin D eksikliğinin başlıca nedenlerini, daha az gün ışığına maruz kalmaları, giyim tarzları, daha koyu cilt rengine sahip olmaları ve ciltlerinin vitamin D sentez yeteneğini kaybetmesi oluşturmaktadır. [18] Rastgele kontrollü çalışmalarda, kritik hastalara vitamin D takviyesinin mortaliteyi azalttığı ifade edilmektedir. [19,20] Vitamin D takviyesi için, literatürde vitamin D dozları ve hedef seviyeleri hala tartışmalıdır.…”
Section: Discussionunclassified
“…Geriatrik hastalarda vitamin D eksikliğinin başlıca nedenlerini, daha az gün ışığına maruz kalmaları, giyim tarzları, daha koyu cilt rengine sahip olmaları ve ciltlerinin vitamin D sentez yeteneğini kaybetmesi oluşturmaktadır. [18] Rastgele kontrollü çalışmalarda, kritik hastalara vitamin D takviyesinin mortaliteyi azalttığı ifade edilmektedir. [19,20] Vitamin D takviyesi için, literatürde vitamin D dozları ve hedef seviyeleri hala tartışmalıdır.…”
Section: Discussionunclassified
“…Similar to our research, in the study of Tuğay (2019), it was concluded that 67.6% of university students skipped snacks (30). In researches conducted with different groups in which the nutritional habits of university students are examined, it is reported that students generally skip meals and the most skipped meals are breakfast and lunch (31)(32)(33)(34)(35)(36)(37). As a meal recommended to be consumed as the most important indicator of a healthy lifestyle (31), the breakfast, is very important in terms of higher intake of cereals, fruit, vegetables and dairy products, including the high rate of nutrients in the diet (38).…”
Section: Discussing the Nutrition Habits Of Nursing Students And The ...mentioning
confidence: 99%