2016
DOI: 10.19126/suje.281368
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Ters-Yüz Edilmiş Sınıf Modelinin Öğretmen Adaylarının Erişileri ve Görüşleri Açısından İncelenmesi

Abstract: ÖzAraştırmanın amacı kimya öğretiminde kullanılan ters yüz edilmiş sınıf (TES) modelinin öğretmen adaylarının erişileri ve görüşleri açısından incelenmesidir. Çalışmada, nicel ve nitel veri toplama yöntemlerinin birlikte kullanılması yoluyla, araştırma sonuçlarını bütünleştirilmesine imkan sağlayan karma yöntem kullanılmıştır. Araştırma Deney (N:21) ve Kontrol (N:18) grupları olmak üzere toplam 39 Fen Bilgisi öğretmen adayı ile yürütülmüştür. Deney ve kontrol gruplarına işlem öncesi ön test ve işlemler sonrası… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1
1
1
1

Citation Types

0
8
0
2

Year Published

2017
2017
2022
2022

Publication Types

Select...
9

Relationship

0
9

Authors

Journals

citations
Cited by 17 publications
(15 citation statements)
references
References 16 publications
0
8
0
2
Order By: Relevance
“…In a study in which the project-based learning approach was implemented through FL, Ruddick [32] found that student achievement showed a significant increase. In a similar vein, there are many studies in the literature that report a positive effect of FL practices on students' achievement and attitudes towards the course [33][34][35][36][37]. Research also focus on evaluating FL and traditional instruction in the context of learning styles [38], student and teacher views on FL [23,[39][40][41][42], a long-term curriculum for the development of critical thinking skills [20], ensuring deep learning in large classes [43] and meta-analyses and meta-evaluation studies [44].…”
Section: Figure 2 Flipped-learning Classroomsmentioning
confidence: 99%
“…In a study in which the project-based learning approach was implemented through FL, Ruddick [32] found that student achievement showed a significant increase. In a similar vein, there are many studies in the literature that report a positive effect of FL practices on students' achievement and attitudes towards the course [33][34][35][36][37]. Research also focus on evaluating FL and traditional instruction in the context of learning styles [38], student and teacher views on FL [23,[39][40][41][42], a long-term curriculum for the development of critical thinking skills [20], ensuring deep learning in large classes [43] and meta-analyses and meta-evaluation studies [44].…”
Section: Figure 2 Flipped-learning Classroomsmentioning
confidence: 99%
“…İncelenen çalışmalarda ağırlıklı olarak lisans seviyesindeki öğrencilerin çalışma grubu olarak seçildiği görülmektedir. Bu durum üniversitelerde teknoloji kullanımı için gerekli alt yapının diğer eğitim kurumlarına göre daha yeterli olmasıyla açıklanabilir (Göğebakan Yıldız, Kıyıcı ve Altıntaş, 2016;Lucke, Dunn ve Christie, 2017;McNally, Chipperfield, Dorsett, Del Fabbro, Frommolt, Goetz, Lewohl, Molineux, Pearson, Reddan, Roiko ve Rung, 2017). Çünkü ters yüz sınıfta ders içeriğinin sağlanması için eğitim teknolojilerinden yararlanılmaktadır ve kullanılan bu teknolojiler ters yüz sınıfın merkezinde yer almaktadır (Strayer, 2007).…”
Section: Sonuç Tartışma Ve öNerilerunclassified
“…Bu açıdan bu araştırmanın amacı; ters yüz edilmiş sınıf modelinin, öğrencilerin 6. sınıf "Sosyal Bilgiler" dersi "İpek Yolunda Türkler" ünitesindeki akademik başarılarında süreç içerisinde nasıl bir değişiklik oluşturduğunu ortaya çıkarmaktır. Ulusal literatüre ters yüz edilmiş sınıf modeliyle gerçekleştirilen araştırmalar açısından bakıldığında, ortaokul düzeyinden lisans eğitimi sürecine değin araştırmalar bulunmasına rağmen bunların sayısının oldukça az olduğuna ulaşılmıştır (Gençer, 2015;Turan ve Göktaş;Göğebakan-Yıldız, Kıyıcı ve Altıntaş, 2016;Kocabatmaz, 2016;Cukurbasi ve Kiyici, 2017;Akgün ve Atıcı, 2017;Köse ve Acar, 2017;Çakır ve Yaman, 2017;Erdogan ve Akbaba, 2018). Uluslararası literatürde ise ters yüz edilmiş sınıf modeliyle ilgili daha fazla araştırma gerçekleştirildiği görülmektedir (Snyder, Paska ve Besozzi, 2014;Hultén ve Larsson, 2016;Unruh, Peters ve Willis, 2016;Zainuddin ve Attaran, 2016;Aidinopoulou ve Sampson, 2017;Lo ve Hew, 2017;Latif, Matzin, Jawawi, Mahadi, Jaidin, Mundia ve Shahrill, 2017;Winter, 2018).…”
Section: Ters Yüz Edilmiş Sınıf Modeliunclassified