2016
DOI: 10.5505/tjob.2016.52714
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

The ideas of nurses about the reflection of ethic education in their professional life

Abstract: Giriş ve Amaç: Araştırma hemşirelerin etik eğitiminin meslek hayatına yansıması konusundaki duygu, düşünce ve görüşlerini ortaya koyarak etik eğitiminin şekillenmesine katkı sunmak amacıyla yapılmıştır. Yöntem ve Gereçler: Çalışmada, nitel araştırmalarda kullanılan veri toplama yöntemlerinden biri olan odak grup görüşmesi yöntemi kullanılmıştır. Araştırma, Aralık 2015-Ocak 2016 tarihleri arasında Ankara il sınırları içerisinde yer alan üniversite, eğitim araştırma ve devlet hastanelerinin dâhiliye, cerrahi ve … Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
2
1

Citation Types

1
7
0
5

Year Published

2019
2019
2023
2023

Publication Types

Select...
6

Relationship

0
6

Authors

Journals

citations
Cited by 13 publications
(13 citation statements)
references
References 15 publications
1
7
0
5
Order By: Relevance
“…[22][23][24] Destekler nitelikte ülkemizde yapılan bir çalışmada ise hemşirelikte etik dersinin öğretiminde öğrencilerin etik sorunları ve ikilemleri kavrayabilmeleri için vaka analizi yönteminin kullanılması önerilmiştir. 12 Hemşirelik lisans etik eğitimi programlarının yenilikçi içerik, yapı ve öğretim yöntemleri ile geliştirilmesi gerektiği bildirilmiştir. 21…”
Section: Discussionunclassified
See 2 more Smart Citations
“…[22][23][24] Destekler nitelikte ülkemizde yapılan bir çalışmada ise hemşirelikte etik dersinin öğretiminde öğrencilerin etik sorunları ve ikilemleri kavrayabilmeleri için vaka analizi yönteminin kullanılması önerilmiştir. 12 Hemşirelik lisans etik eğitimi programlarının yenilikçi içerik, yapı ve öğretim yöntemleri ile geliştirilmesi gerektiği bildirilmiştir. 21…”
Section: Discussionunclassified
“…Nitekim hemşirelerin etik eğitiminin meslek hayatına yansıması konusunda yapılan nitel bir çalışmada, hemşireler genellikle etik eğitiminde öğrendikleri bilgileri hatırlayamadıklarını, dolayı-sıyla etik ilkelere uygun davranma konusunda yetersiz kaldıklarını belirtmişlerdir. 12 Hemşireler üzerinde yapılan bir diğer çalışmada ise araştırmaya katılan hemşirelerin %61,1'inin etik ile ilgili eğitim almadığı, alanların ise etik duyarlılıklarının orta düzeyde olduğu saptanmıştır. 3 Hemşirelik etik eğitiminde öğrencilerin etik duyarlılıklarının değerlendirilmesi, etik eğitimin etkililiğinin belirlenmesinde yararlı olabilmektedir, bu değerlendirme eğitimin iyileştirilmesine ve standardizasyonuna rehberlik edecektir.…”
unclassified
See 1 more Smart Citation
“…Similarly, Gül et al () stated that nursing students who had taken ethics lessons were more likely to be familiar with ethical dilemmas than those who had not; however, they experienced difficulties in ethical decision‐making during clinical practice because they had not encountered a sufficient number of cases. Gül et al () emphasized the need for ethics training at the undergraduate level and that this education should be ongoing. This finding revealed that ethics training at the undergraduate level was important for enabling nurses to adopt ethical values and to exhibit behaviour in line with these values.…”
Section: Discussionmentioning
confidence: 99%
“…Nurses also have an ethical responsibility to comply with the principles of no harm, respect for the individual, justice/equality or privacy/confidentiality (Turkish Nursing Association ). In their professional lives, nurses are often confronted with ethical problems such as involving conflicts with colleagues, giving information about the disease and treatment process, palliative care and equitable distribution of resources (Gül et al ). Widespread social media has added new conflicts to these ethical problems (Barnable et al ; NCSBN ; Wang et al ).…”
Section: Introductionmentioning
confidence: 99%