2014
DOI: 10.19160/e-ijer.13954
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Üniversite Öğrencileri E-Değerlendirme Tutum Ölçeğinin Geliştirilmesi/Development of E-Assessment Attitude Scale for University Students

Abstract: ÖzetBilgisayar destekli eğitimin yaygınlaşması ve internet kullanımındaki artış kısa zamanda uzaktan eğitimin gelişmesine ve dolayısıyla internet üzerinden yapılan sınavların yaygınlaşmasına neden olmuştur. Günümüzde gittikçe artan sayıda üniversite uzaktan eğitim başlatmış, eğitim verilen bölüm sayısı da hızla artmış, böylece daha çok kimsenin eğitim almasının önü açılmıştır. Uzaktan yapılan sınavlar aynı zamanda çoğunlukla objektif sınavlar olmaları yönüyle sınıf içi değerlendirmenin en önemli öğesi olan biç… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
2
1
1
1

Citation Types

0
3
0
5

Year Published

2017
2017
2024
2024

Publication Types

Select...
6
1

Relationship

0
7

Authors

Journals

citations
Cited by 10 publications
(8 citation statements)
references
References 5 publications
0
3
0
5
Order By: Relevance
“…They also reshaped the education environment of technology, education besides affecting the type and nature of the material used in the course of the evaluation process and the results dimension. They state that distant learners have positive attitudes towards e-evaluation methods originated from the combination of assessment and evaluation and ICTs (Bahar, 2014). They confirmed that knowledge that Turkish teachers possess regarding graphic and presentations writing is lower than those of Bosnia-Herzogevinan teachers.…”
Section: Discussion Conclusion and Suggestionsmentioning
confidence: 84%
“…They also reshaped the education environment of technology, education besides affecting the type and nature of the material used in the course of the evaluation process and the results dimension. They state that distant learners have positive attitudes towards e-evaluation methods originated from the combination of assessment and evaluation and ICTs (Bahar, 2014). They confirmed that knowledge that Turkish teachers possess regarding graphic and presentations writing is lower than those of Bosnia-Herzogevinan teachers.…”
Section: Discussion Conclusion and Suggestionsmentioning
confidence: 84%
“…Alanyazın incelendiğinde Tümer ve diğerleri (2008) tarafından yapılan bir araştırmada elde edilen kadın öğrencilerin çevrimiçi sınavlara ilişkin görüşlerinin erkek öğrencilere göre daha yüksek olduğu bulgusu, bu araştırmanın sonucu ile benzerlik göstermektedir. Öte yandan, alanyazında erkeklerin çevrimiçi sınav, e-değerlendirme sistemi, çevrimiçi akran değerlendirmesi ve multimedya sınavların kullanımına ilişkin tutumlarının kadınlara göre daha yüksek olduğunu raporlayan araştırmaların da olduğu görülmüştür (Acar vd., 2018;Bahar, 2014;Bahar ve Asil, 2018;Gömleksiz vd., 2017;Liu vd., 2001;Sırakaya vd., 2015;Wen ve Tsai, 2006). Bu bulgulara ek olarak, alanyazında çevrimiçi sınavlara ilişkin tutumların cinsiyet değişkenine göre anlamlı bir farklılık göstermediğini bildiren araştırmaların da olduğu görülmektedir (Aybek ve Demirtaşlı, 2014;Başaran vd., 2017;Başol vd., 2017;Da'asin, 2016;Dermo, 2009;Elmehdi ve İbrahem, 2019;Yetgin, 2021;Yurdabakan ve Uzunkavak, 2012).…”
Section: Sonuç Tartışma Ve öNerilerunclassified
“…Alanyazın incelendiğinde Bahar (2014) tarafından gerçekleştirilen bir araştırmada, üniversite birinci sınıf öğrencilerinin çevrimiçi sınavlara ilişkin tutumlarının bazı değişkenlere göre olumsuz yönde etkilendiği bulunmuştur. Bu bulgu, sınıf düzeyi değişkenin öğrencilerin çevrimiçi sınavlara ilişkin tutumlarını etkileme konusunda önemli bir değişken olabileceği şeklinde yorumlanabilir.…”
Section: Sonuç Tartışma Ve öNerilerunclassified
See 1 more Smart Citation
“…Nitekim ülkeler ve bireyler arasındaki iletişim ağlarının yaygınlaşması, eğitim alanında; bilgi kaynaklarının, fikirlerin ve ürünlerin dolaşımını hızlandırarak küresel bir eğitim algısı meydana getirmiştir. Eğitim alanındaki gelişmeler, yalnızca bilginin kaynakları ve fikirlerin dolaşımı noktasında olmamış; eğitim kurumunun yönetiminden Toprakçı, 2007), öğretmene , geleneksel eğitim metotlarından (Şahbaz ve Arseven, 2021; Yıldız, Doğan ve Özbay, 2022), ölçme ve değerlendirmeye (Bahar, 2014) veliden (Karaman ve Seferoğlu, 2022) öğretmen-öğrenci ilişkisine (Toprakçı, Hepsöğütlü ve Toprakçı, 2021), eğitimin felsefi temellerinden, eğitim kuramlarına ve diğer uygulamalarına kadar pek çok alanda köklü değişiklikler meydana getirmiştir (Kaya, Özkul ve Kırbaç, 2021). İlk çağlardan bu yana eğitim, öğrenci ve öğretmenin fiziksel (yüz yüze) olarak aynı ortamı paylaştığı, yeri önceden belirlenmiş sınırlı mekânlarda (okul, dershane, ev, kütüphane vb), devam etmekteydi.…”
Section: Dr öğR üYesi Metin Kırbaçunclassified