2009
DOI: 10.1501/csaum_0000000004
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Çayırhan Termik Santralı Emisyonlarının Yöre Topraklarının Bazı Ağır Metal ve Kükürt Kapsamlarına Etkilerinin Belirlenmesi

Abstract: Özet: Bu araştırmada Çayırhan Termik Santralı baca gazı emisyonlarının çevre toprakları üzerine yapmış olduğu etkiler araştırılmıştır. Bu amaçla emisyonların hakim rüzgar yönünde hareket edeceği göz önüne alınarak güney doğu yönünde bulunan tarım alanlarından 20 adet, kuzey doğu yönünden santral merkez kabul edilmek üzere Beypazarı ilçesine doğru 7 adet ve hakim rüzgar yönünün tersi istikameti olan kuzey batı yönünden de 3 adet toprak örneği 0-20 cm derinlikten alınmıştır. Toprak örneklerinin pH, organik madde… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
3
1

Citation Types

0
2
0
3

Year Published

2014
2014
2024
2024

Publication Types

Select...
8

Relationship

0
8

Authors

Journals

citations
Cited by 10 publications
(7 citation statements)
references
References 6 publications
0
2
0
3
Order By: Relevance
“…[4][5][6][7] In consequence of the scientific studies, negative effects of lead as a heavy metal on human health have been revealed, and the requirements for preventing its damages have been explained. [8][9][10] The purpose of the study is to investigate the accumulation of lead in dental, soil, water and plant samples, which is one of the toxic elements that comes into existence as a result of combustion of the coal in thermoelectric power plants.…”
Section: öZmentioning
confidence: 99%
“…[4][5][6][7] In consequence of the scientific studies, negative effects of lead as a heavy metal on human health have been revealed, and the requirements for preventing its damages have been explained. [8][9][10] The purpose of the study is to investigate the accumulation of lead in dental, soil, water and plant samples, which is one of the toxic elements that comes into existence as a result of combustion of the coal in thermoelectric power plants.…”
Section: öZmentioning
confidence: 99%
“…Sanayinin gelişmesi ile artan çevre (toprak, hava ve su) kirliliği, gelişmiş ülkelerin başlıca sorunlarındandır [1]. Kirleticiler çevreye yayılımları ve canlı organizmadaki birikimleri neticesinde oluşturdukları toksiklikleri ile insan sağlığını tehdit etmektedirler [2][3][4]…”
Section: Introductionunclassified
“…Sanayinin gelişmesi ile artan çevre (toprak, hava ve su) kirliliği, gelişmiş ülkelerin başlıca sorunlarındandır [1]. Kirleticiler çevreye yayılımları ve canlı organizmadaki birikimleri neticesinde oluşturdukları toksiklikleri ile insan sağlığını tehdit etmektedirler [2][3][4]. Bu kirleticileri petrol, yağ, radyoaktif atıklar, sentetik deterjanlar, pestisitler, yapay ve doğal tarımsal gübreler, ağır metaller, bakteri ve virüs gibi hastalık yapıcı canlılar olarak gruplandırmak mümkündür.…”
Section: Introductionunclassified
“…Ülkemizde termik santrallerle ilgili çok sayıda araştırmalar yürütülmekte olup ve bu çalışmalarda santrallerin önemi, ayrıca çevre sorunlarından bahsedilmektedir [2][3][4][5][6][7][8][9].…”
Section: Introductionunclassified