2017
DOI: 10.5301/ijao.5000555
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Co-Microencapsulation of BMSCs and Mouse Pancreatic (3 Cells for Improving the Efficacy of Type I Diabetes Therapy

Abstract: This primary study indicated that combining microencapsulation technology and co-culture of stem cells and somatic cells shows promise for the treatment of type I diabetes mellitus.

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
3
1
1

Citation Types

0
7
0
5

Year Published

2017
2017
2020
2020

Publication Types

Select...
6
2

Relationship

0
8

Authors

Journals

citations
Cited by 16 publications
(12 citation statements)
references
References 34 publications
0
7
0
5
Order By: Relevance
“…Ancak doku transplantasyonundaki en büyük engel, bilindiği üzere alıcı ile verici arasındaki doku uyumsuzluğu sonucu, bazen dakikalar içinde bazen de aylar sonra görülen doku reddidir. Alıcının immün sistem elemanlarının saldırısından korumak için verici hücrelerinin bir kapsül ile kaplanması ve sonrasında transplantasyon işleminin gerçekleştirilmesi günümüzde etkin olarak uygulanan bir yöntemdir (38,39). Kapsülasyon olarak adlandırılan yöntem birçok farklı disiplin tarafından kullanılmaktadır (40)(41)(42).…”
Section: Discussionunclassified
“…Ancak doku transplantasyonundaki en büyük engel, bilindiği üzere alıcı ile verici arasındaki doku uyumsuzluğu sonucu, bazen dakikalar içinde bazen de aylar sonra görülen doku reddidir. Alıcının immün sistem elemanlarının saldırısından korumak için verici hücrelerinin bir kapsül ile kaplanması ve sonrasında transplantasyon işleminin gerçekleştirilmesi günümüzde etkin olarak uygulanan bir yöntemdir (38,39). Kapsülasyon olarak adlandırılan yöntem birçok farklı disiplin tarafından kullanılmaktadır (40)(41)(42).…”
Section: Discussionunclassified
“…Diğer çalışmalarda mikroenkapsülasyon tekniğinin hali hazırda kullanımda olduğu ancak özellikle ilaç salınımı gibi süreçlerde yeterli doz oranlarının ve kapsül özelliklerinin düzenlenmesi gerektiğinden bahsedilmektedir 22 . Mikroenkapsülasyon tekniğinin insan sağlığını doğrudan ilgilendiren bir diğer kullanım alanı, bir otoimmün hastalık olan ve Langerhans adacıklarında bulunan β hücrelerinin hasarı sonucunda glisemik kontrolün bozulduğu Tip 1DM hastalığının tedavisidir 13,23,24 . DM tedavisinde, özellikle odaklanılan araştırma alanı pankreastaki β hücrelerinin mikroenkapsüle edilerek hastaya verilmesidir.…”
Section: Discussionunclassified
“…Long R. ve ark. tarafından gerçekleştirilen bir çalışmada kök hücrelerin somatik hücrelerle birlikte kültüre edilip sonrasında kapsüle edilmeleriyle Tip 1 DM tedavisinde anlamlı sonuçlar elde edildiği fakat optimizasyon süreçlerinin zorluklarından bahsedilmiştir 13 .…”
Section: Discussionunclassified
See 1 more Smart Citation
“…Moreover, allogeneic BMSC have shown the potential to elicit an immune modulatory effect and suppress inflammation. Studies have provided convincing evidence that BMSC‐based therapy may offer potential anti‐inflammatory and immunomodulating effects in the treatment of a variety of autoimmune and inflammatory diseases,22 such as diabetes,23 rheumatoid arthritis,24 autoimmune encephalomyelitis25 and systemic lupus erythematosus 26. A growing body of evidence has demonstrated that BMSC are non‐immunogenic and, more importantly, display profound immunomodulatory and anti‐inflammatory capabilities 26,27,28,29,30.…”
Section: Introductionmentioning
confidence: 99%