2018
DOI: 10.18498/amauifd.503975
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Hastanelerde Gerçekleştirilen Manevi Danışmanlık ve Rehberlik Hizmetleri Üzerine Nitel Bir Araştırma (Kayseri Örneği)

Abstract: Diyanet İşleri Başkanlığı cami hizmetleri yanında cami dışı din hizmetlerine de önem vermesinin bir neticesi olarak çeşitli kurumlarla protokoller yaparak manevî danışmanlık ve rehberlik hizmetlerine başlamıştır. Bu kurumlardan biri de hastanelerdir. Hastanelerde profesyonel manevi danışmanlık ve rehberlik hizmetleri çeşitli ülkelerde uzun zamandır sunulmasına karşın ülkemizde profesyonel manada uygulanması henüz yenidir. 2015 yılında hastanelerde pilot uygulama şeklinde altı ilin devlet hastanesinde manevi da… Show more

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1
1

Citation Types

0
1
0
1

Year Published

2021
2021
2023
2023

Publication Types

Select...
4
1

Relationship

0
5

Authors

Journals

citations
Cited by 5 publications
(2 citation statements)
references
References 4 publications
0
1
0
1
Order By: Relevance
“…Bu ilkeler birçok farklı alanlarda kullanılabilmektedir. Ülkemizde manevi danışmanlık; kurumsal ve sistemli bir biçimde hasta ve hasta yakınlarına yardım sağlamada Sağlık Bakanlığı (Altıntaş, 2018); aile bireyleri ve toplumsal bağların korunmasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı (Kaya, 2020); cezaevleri ve adli süreçler için Adalet Bakanlığı (Kesgin ve Erdem, 2018), insanların manevi ihtiyaçlarının karşılanması için Diyanet İşleri Başkanlığı (Topuz, 2015) ve madde bağımlılığı ile mücadele eden kurumlar (Çoban, 2016) bünyesinde çalışma alanı bulmaktadır.…”
Section: Manevi Danışmanlık Ve Uygulama Alanlarıunclassified
“…Bu ilkeler birçok farklı alanlarda kullanılabilmektedir. Ülkemizde manevi danışmanlık; kurumsal ve sistemli bir biçimde hasta ve hasta yakınlarına yardım sağlamada Sağlık Bakanlığı (Altıntaş, 2018); aile bireyleri ve toplumsal bağların korunmasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı (Kaya, 2020); cezaevleri ve adli süreçler için Adalet Bakanlığı (Kesgin ve Erdem, 2018), insanların manevi ihtiyaçlarının karşılanması için Diyanet İşleri Başkanlığı (Topuz, 2015) ve madde bağımlılığı ile mücadele eden kurumlar (Çoban, 2016) bünyesinde çalışma alanı bulmaktadır.…”
Section: Manevi Danışmanlık Ve Uygulama Alanlarıunclassified
“…Prisoner rehabilitation in Türkiye has been carried out as dependent on the initiative of prison administrators since rehabilitation practices are deprived of a neatly designed system and methodology. The most common method of rehabilitation utilised in Turkish prisons is the training provided by preachers, which is called religious and spiritual guidance; however, a field study in Kayseri prisons (Altıntaş, 2019) found that many difficulties were encountered in the process of providing this training such as the insufficient number and quality of staff and non-availability of training rooms. As a result, many problems limit the effectiveness of offender rehabilitation such as overcrowding of prisons, limited prison facilities, insufficient rehabilitation programs, technical insufficiency, the reluctance of the rehabilitation personnel, and the negative attitude and behaviour of prison staff towards rehabilitation (Bilgiç, 2012;Balaban and Özen, 2015;Şen, 2016).…”
Section: Introduction and Theoretical Frameworkmentioning
confidence: 99%