2010
DOI: 10.3935/rsp.v17i1.897
|View full text |Cite
|
Sign up to set email alerts
|

Učenje zalaganjem u zajednici - integracija visokoškolske nastave i zajednice u procesu obrazovanja društveno odgovornih i aktivnih građana

Abstract: 1 Civilna misija sveučilišta podrazumijeva napore akademske zajednice koji se odvijaju kroz istraživanje, nastavu, stručni rad i djelovanje u zajednici njezinih članova, a usmjereni su unapređenju kvalitete života u zajednici i obrazovanju aktivnih i društveno odgovornih građana (Ledić, 2007.).

Help me understand this report

Search citation statements

Order By: Relevance

Paper Sections

Select...
1

Citation Types

0
1
0
1

Year Published

2017
2017
2023
2023

Publication Types

Select...
2
1

Relationship

0
3

Authors

Journals

citations
Cited by 3 publications
(2 citation statements)
references
References 3 publications
0
1
0
1
Order By: Relevance
“…On the other hand, citizens with secondary education are more likely to engage in shelter centers than faculty educated citizens. University education is aimed to encourage socially responsible behavior of citizens (Ledić & Ćulum, 2010), and it reflects on all spheres of the social life of citizens. The research results showed that more educated citizens are more interested in providing different forms of assistance than those with the lowest level of education.…”
Section: Resultsmentioning
confidence: 99%
“…On the other hand, citizens with secondary education are more likely to engage in shelter centers than faculty educated citizens. University education is aimed to encourage socially responsible behavior of citizens (Ledić & Ćulum, 2010), and it reflects on all spheres of the social life of citizens. The research results showed that more educated citizens are more interested in providing different forms of assistance than those with the lowest level of education.…”
Section: Resultsmentioning
confidence: 99%
“…U tom slučaju njihov zadatak nije samo vježbanje provedbe radionice, nego i njezino osmišljavanje. Manje zahtjevan zadatak je samo provedba već osmišljenih radionica ili edukativnih programa sa skupinom krajnjih korisnika, koji također omogućuje studentima iskustveno učenje, ali na razini primjene, a ne na razini kreacije Ledić (2010),. tri su ključne komponente ove metode: učenje studenata, zalaganje u zajednici te suradnički odnos studenata i zajednice -iz kojih ove autorice izvode naziv učenje zalaganjem u zajednici.…”
unclassified